Podjelite

U 16.45 sati, danas, 12.kolovoza slijedom zaprimljenog poziva pogibelji posredstvom ŽC 112 Split, MRCC Rijeka pokrenula je koordiniranu TIS akciju u splitskom akvatoriju gdje se traga za nestalim hrvatskim državljaninom koji je nešto prije dojave pao s jedrilice hrvatske zastave u more i to pri pokušaju razvijanja jedra obzirom da je pogonski stroj jedrilice havariran, javljaju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Informacije o događaju prikupljene su u komunikaciji sa hrvatskom državljankom koja je ostala na havariranoj jedrilici, koja pluta bez nadzora. U trenutku nesreće jedrilica se nalazila oko 7,5NM sjeverozapadno od otoka Visa. Brod Lučke kapetanije Plit, “Pojišan” je jedrilicu, na kojoj se nalazila ženska osoba, oteglio u Maslinicu. Za muškarcem se još traga.

Pomorska policija Split u potragu je angažirala jedno policijsko plovilo iz Visa koje obavlja potragu u suradnji sa plovilima LK Split.

Potraga uključuje i helikopter Obalne straže RH (kojim će se pokušati evakuacija osobe sa jedrilice) te zrakoplov tipa ‘Pilatus’.

MRCC Rijeka putem ORP Splitradio uputila je obavijest o trajanju potrage prema svim sudionicima u pomorskom prometu koji prolaze tim podrucjem; slijedom čega su se potrazi odazvali ribarski brod MARC i tanker ASTELLA.

Vremenski uvjeti na moru su nepovoljni.


(Visited 1 times, 1 visits today)

Podjelite