Podijelite

Udruga WOW – Women on Wine je ženska udruga koja postoji i djeluje od kolovoza 2011. Broji 150 članica i 300-tinjak simpatizerki. Tijekom četiri godine stekla je izniman ugled u Hrvatskoj i inozemstvu, a sudjelovala je i na mnogo manifestacija te uspješno organizirala više od 100 vlastitih događanja (promocija, prezentacija, edukacija). Međunarodni festival ružičastih vina Pink Day prvi je festival u regiji koji se ove godine organizira po jubilarni šesti put. Festival se tradicionalno održava u zagrebačkom Muzeju Mimara, a mnogo je više od „običnog festivala“ jer je prepoznat kao Dan koji slavi optimizam i ženski princip. Posjetitelji se, sukladno uređenju prostora i boji vina koje se izlaže – prigodno odijevaju u ružičasto ili s ružičastim detaljem. Iako se do sada održavao blizu datuma Dana žena, ove godine je napravljena mala iznimka prema odluci organizacijskog odbora iza kojeg stoji predsjednica Udruge WOW, Sanja Muzaferija.

Na tom tragu ususret Pink Day-u u Zagrebu, podružnica WOW Split organizirala je jučer u prostorijama restorana Diocletian Wine house, After work pink date party.

Domaćica party-a bila je poznata somelierka i voditeljica restorana Kristina Jukić a svu organizaciju preuzele su predsjednica Adela Visković i Adela Gizdić, tajnica WOW Split. Bila je to također manifestacija koja slavi ružičasta vina, pjenušce i šampanjce proizvođače i distributere hrvatskih rosé vina a ovog puta, prema preporuci Kristine splitske WOW-ice su imale priliku kušati pjenušac Tomac, rosé Markus, Volarevićev rosé Le Chic i rosé Kolar. Kroz sva događanja splitske WOW-ice prate distributer Edico Never green i Vino like kao voditelji niza edukacijskih radionica. Ovog puta Splićanke su imale priliku uroniti u svijet uživanja u svim nijansama okusa i mirisa – u ružičastoj čaši a danas, upućujemo poziv svima na jubilarni 6. Pink Day u Zagrebu gdje će svi posjetitelji imati priliku okusiti rosé vina hrvatskih vinara i uvjeriti se još jednom u njihovu visoku kvalitetu i konkurentnost hrvatskih vina na svjetskom tržištu.Podijelite