Split: Ove srijede promocija monografije “Festival dalmatinskih klapa Omiš 1967-2016”

Posebna je vrijednost ove monografije u tome što su klapski sastavi predstavljeni kao pjevači s izraženim osobnostima, osobe s ljudskim licima pa su neki i posebno portretirani

U srijedu 14. ožujka s početkom u 18:30 u Muzeju grada u Splitu, upriličit će se promocija monografije „Festival dalmatinskih klapa Omiš 1967-2016“ autorice Herci Ganza. Monografija ne donosi samo povijest tog festivala, ona je povijest i jednog razdoblja grada Omiša, priča o njegovim sugrađanima, volonterima, entuzijastima, priča o klapama, laureatima, vrsnim pjevačima.


Posebna je vrijednost ove monografije u tome što su klapski sastavi predstavljeni kao pjevači s izraženim osobnostima, osobe s ljudskim licima pa su neki i posebno portretirani. Osim pjevača tu je i cijela kolajna etnomuzikologa, melografa, harmonizatora, obrađivača i skladatelja, autora tekstova, utemeljitelja klapa i klapskih voditelja, glazbenih kritičara – svih redom zaslužnih za život i razvoj dalmatinskog klapskog pjevanja upisanog u registar svjetske nematerijalne kulturne baštine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0