SPLIT KANDIDAT ZA EP U VATERPOLU 2022. “Vjerujemo da imamo dobre izglede, a organizirali bi ga u Spaladium Areni”

Izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić najavio je kandidaturu Splita za Europsko vaterpolsko prvenstvo 2022. godine.

Foto: Miroslav Lelas
Od četvrtka do nedjelje Split će biti domaćin HEP Europa Cupa, premijernog izdanja novog natjecanja Europske plivačke federacije na kojem će sudjelovati hrvatska, grčka, nizozemska te srpska i malteška vaterpolska reprezentacija.
– Zahvaljujemo što je Split izabran kao organizator. Zahvaljujemo i organizatorima koji su uredili bazen kako i priliči ovakvom natjecanju. Svi se veselimo što će i vaterpolo, nakon rukometa, privući veliki broj gledatelja. Želimo biti dobar domaćin svim našim nacionalnim vrstama, pa tako i našoj vaterpolskoj reprezentaciji stoga pozivam naše građane da pozdrave i podrže hrvatske vaterpoliste kako bi im zahvalili na svim dosadašnjim trofejima – izjavio je pročelnik za sport Grada Splita, Hrvoje Akrap te poželio dobrodošlicu vaterpolskoj reprezentaciji. Istaknuo je i skorašnja višemilijunska ulaganja Grada u cjelovito obnavljanje bazena na Poljudu, kao i izgradnju novog bazena na Ravnim njivama.
 Izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić najavio je kandidaturu  Splita za Europsko vaterpolsko prvenstvo 2022. godine.
– U subotu ćemo donijeti odluku da kandidiramo Split za organizaciju Europskog prvenstva 2022. godine. To je tek početak puta koji nije jednostavan, ali naša je želja da jedno veliko natjecanje, nakon Zagreba 2010. godine, organiziramo u Splitu. Mislim da imamo realne šanse jer imamo izuzetno kvalitetnu reprezentaciju koja je osvojila veliki broj medalja s velikih natjecanja. Usto, i Split prema svojoj vaterpolskoj tradiciji zaslužuje takvo priznanje. Nadam se kako će se Split ovih dana pokazati kao dobar domaćin Europa Cupa kako bi pokazao da zaista zaslužuje jedno veliko natjecanje. Vjerujemo da imamo dobre izglede dobiti to natjecanje, a razmišljamo da ga organiziramo u Spaladium Areni zbog kapaciteta tribina – rekao je Perica Bukić.
Naglasio je kako ima potporu Grada Splita u ovoj kandidaturi.
– Imamo načelnu potporu Grada Splita, ali idemo korak po korak. Tek moramo vidjeti uvjete, konkurente… Čeka nas vrlo zahtjevan posao. Međutim, s obzirom na snagu naše reprezentacije te Splitovu vaterpolsku tradiciju, vjerujem kako imamo šanse. Split je, prije svega, grad nogometa, ali ima i fantastičnu vaterpolsku tradiciju u vidu tri muška i dva ženska prvoligaša – zaključio je Bukić.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0