Split Gourmet Expo – izložba splitskih restorana, konoba i hotela po treći put održati će se na splitskoj Rivi u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) te uz podršku Turističke zajednice grada Split i agilnih splitskih ugostitelja. Riječ je o manifestaciji kojom se promovira Split kao cjelogodišnja gourmet destinacija izvrsnosti, a objedinjuje gastro izložbu jela splitskih ugostiteljskih objekata, natjecanje i promociju kroz medije te posebnu dvojezičnu publikaciju o samim sudionicima i jelima.

Događaj će se održati u nedjelju, 13. listopad 2019., u razdoblju od 10 do 14 sati na Rivi.

Na Rivi će se po treći put postaviti desetke metara dug izložbeni stol na kojem će po objektu biti izložena tri slijeda (hladno predjelo, glavno jelo te desert)  – bilo na pladnjevima, tanjurima ili toplim kupeljima koja će nakon ocjenjivanja moći besplatno kušati i posjetitelji manifestacije. O okusu, izgledu i originalnosti jela odlučivat će stručni žiri eminentnih kuhara ŠKMER-a i gastronomskih stručnjaka, te će nakon izložbe uslijediti i proglašenje najboljih po kategorijama, kao i sveukupni pobjednik manifestacije.

“Intencija je da se ovom manifestacijom s Rive pošalje u svijet gastro turistička razglednica s naljpšeg dijela grada kao izravna promocija Splita  – gourmet destinacije izvrsnosti. Riječ je o svojevrsnom nastavku projekta “Hrvatski gastronomski dragulj” kojeg je zajedno s ostalim članovima udruge vodio naš osnivač Miro Bogdanović  2007. godine, a tijekom kojeg je održano  20 gastro izložbi širom cijele Hrvatske. Kao i onda, želja nam je potaknuti sve sudionike- ugostitelje da u svojoj ponudi povećaju udio autohtonih jela s naglaskom na lokalne autohtone specijalitete te da se aktivno uključe u podizanje kvalitete ugostiteljske ponude kao jednog od najvažnijih segmenata turističke ponude” – poručila je organizatorica Alma Harašić Bremec, voditeljica Kuharske Akademije ŠKMER-a.

PROGRAM SPLIT GOURMET EXPO 2019

10:00 Početak zabavnog programa10:30 Izlaganje jela na uređenim stolovima

Fotogafiranje izloženih jela i chefova – za potrebe SPLIT menu 2019, publikacije na hrvatskom i engleskom jeziku.

11:00 Ocjenjivanje jela

11:3 Prigodni program na pozornici

12:00 Predstavljanje i podjela jela I vina posjetiteljima

13:00 Proglašenje najboljeg predjela, glavnog jela jelo deserta – te ukupnog pobjednika manifestacije koji će ponijeti plaketu „SPLIT GOURMET EXPO 2019“ – te zavrijediti posebno mjesto i predstavljanje u izdanju “SPLIT menu 2019.” te biti ambasador splitske gastro ponude kroz narednihi 12 mjeseci.

Zajedničko fotografiranje i intervjui sudionika. Pezentacije i degustacije na izlagačkim štandovima.