Split domaćin jakog vaterpolo turnira – stižu Srbija, Grčka, Nizozemska i Malta: “Pozivam Splićane da podrže našu reprezentaciju”

Vaterpolski turnirr HEP EUROPA CUP održat će se u Splitu od 15. do 18. veljače

Povodom održavanja vaterpolskog turnira HEP EUROPA CUP u Splitu, danas je u Banovini održana zajednička konferencija za medije predstavnika Grada Splita i Hrvatskog vaterpolskog saveza. Prezentirani su detalji novog formata natjecanja Europske vaterpolske federacije koje se u gradu pod Marjanom održava od 15. do 18. veljače 2018. godine, a koje će okupiti reprezentacije Hrvatske, Srbije, Grčke, Nizozemske i Malte. Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović izrazila je zadovoljstvo organizacijom velikog sportskog događaja.


„Znate i sami da je naš gradonačelnik Andro Krstulović Opara prije dva mjeseca rekao da će nakon Europskog rukometnog prvenstva Split ugostiti još jedno veliko sportsko natjecanje i to ono po kojem je naš grad vrlo prepoznatljiv  u svijetu sporta. Uvjerena sam da će ovaj turnir privući veliku pažnju svjetske javnosti i izražavam dobrodošlicu svim natjecateljima. Također, pozivam i naše sugrađane da pruže podršku našoj reprezentaciji. Ovo nije samo sportska priča, nego i veliki organizacijski zahvat koji pokazuje da grad Split može biti domaćinom velikih sportskih događanja“, kazala je zamjenica Hrgović.

Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza zahvalio se Gradu Splitu i svim generalnim sponzorima na pruženoj podršci u organizaciji premijernog izdanja novog vaterpolskog turnira. Također, uvodno je izrazio želju da se splitski gradonačelnik što prije i u punoj snazi vrati na svoje radno mjesto.

„U Split, između ostalih, dolazi i srpska reprezentacija, aktualni pobjednik, a što traži dodatni angažman našeg izbornika, te želimo da samo natjecanje prođe u sportskom duhu i ozračju. Za utakmicu Nizozemske i Grčke od sutra su u slobodnoj prodaji ulaznice po cijeni od 50 kuna. Za utakmicu s Srbijom cijena ulaznica će biti 100 kuna. Napominjem da je spomenuta utakmica humanitarnog karaktera, te će kompletan prihod biti namijenjen za Dječji dom „Maestral“. Odnosno, za nabavku kombi vozila kako bi se djeci omogućilo bavljenje sportskim aktivnostima. U tom smislu želimo da ta utakmica prođe u najboljem redu. Moram istaknuti da bez Grada Splita i HEP-a, kao generalnog sponzora, teško da bih smo bili u mogućnost organizirati ovo natjecanje“, poručio je glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza.  Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak kazao je, među ostalim, kako je glavno natjecanje hrvatske reprezentacije u 2018. godini Europsko prvenstvo, koje se u srpnju održava u Barceloni.

„Do tada nas očekuju natjecanja u Svjetskoj ligi, a od ove godine i natjecanje EUROPA CUP  kojemu smo domaćini u Splitu od 15. do 18. veljače. Očekuje nas snažan turnir gdje će osim naše reprezentacije sudjelovati Grčka, Nizozemska, Malta i Srbija, naš tradicionalno najozbiljniji suparnik. Ovo je prvo natjecanje novog tipa, te kao takvo ima svoju draž i težinu“, istaknuo je Tucak kazavši da će nastojati okupiti najjači sastav reprezentacije i dati maksimalan napor u utakmicama koje slijede. Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, Split je izabran kao domaćin natjecanja zbog svoje snažne vaterpolske tradicije, popularnosti ovoga sporta, te velikih i trofejnih klubova.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0