SPLIĆANKA TJEDNIMA POMAGALA BESKUĆNIKU I PSU, A SADA JE USLIJEDIO OBRAT “Počeo je vikati na mene, tražiti novac. Osjećam se razočarano i prevareno”

Osjeća se prevareno i iskorišteno, evo što se događalo posljednjih tjedana

Splićanka Lara Javorčić pomagala je u posljednje vrijeme Splićaninu koji je ostao bez stana i završio na ulici sa svojim psom. Na kraju se razočarala njegovim ponašanjem. No, krenimo redom.


Jakov Kelava ostao je bez krova nad glavom zbog psa Nokilla. Stanodavac je tražio od njega da se iseli, a kada on to nije učinio – promijenjena mu je brava na vratima.

Ostao je na ulici. Njegova sudbina pogodila je mnoge sugrađane koji su mu pokušavali pomoći, a jedna od njih je i Lara Javorčić.

TUŽNA PRIČA IZ SPLITA “On mi je čuvar i uz njega sam”: Jakov je zbog ljubimca ostao bez krova nad glavom, ali ne bi ga se odrekao

“Dobila sam dojavu da je pas ostavljen na ulici i otišla sam po njega. AS Eko nije mogao izaći na teren. Ja sam ga odvela na Marjan kod čovika koji je rekao da će ga držat dok AS Eko ne dođe očitati čip. Odvela sam ga tamo i kad je došao AS Eko, otkiveno je da pas ima vlasnika i da su na ulici i pas i čovik. Tako je počela cijela priča”, priča nam Lara.


Kako nam je kazala, nosila je hranu i Jakovu i njegovom ljubimcu.

“Pomogla sam mu da ode na socijalno, da dođe do stvari na koje ima pravo. U Most ne može jer on neće bez pasa nigdi. Onda sam objavila u grupi Split i oko Splita na Facebooku i vjerovala sam da čoviku stvarno treba pomoć. Ponuđen mu je stan, odnosno smještaj. Trebao je doći na razgovor u Prgomet radi posla i smještaja. Nije tamo otišao, rekao je da mu je daleko. Nakon toga sam mu našla par sitnih poslića, recimo ljudima očistiti garaže ili nešto slično. Na nijedan posao se nije pojavio, a ja sam u međuvremenu hranila i njega i pasa. I jedna gospođa iz zgrade gdje je ranije živio. Dobio je nekakvu jednokratnu pomoć na koju je imao pravo, a mi smo mu davale sve šta mu je trebalo, i novaca i sve drugo što mu treba”, kaže nam dalje sugovornica.Kasnije mu je Lara našla stan, a jedna njezina susjeda je ponudila novac za stanarinu. Dogovor je bio da neće dati novac Jakovu nego da će platiti prvu stanarinu kada se useli. Našle su dva stana, ali njemu – nisu odgovarali. Nakon toga se neko vrijeme nije ni javljao.

Nazvao je Laru u petak i tražio – novac. Lara je zaključila da mu ne može pomoći, ako on sam to ne želi. Našla mu je poslove, našla mu je stanove, ali njega očito za to nije bilo briga.

“Tražio je da mu dam novce, ja sam mu rekla da novca nema. Ja nisam od nikoga uzela ništa, žena koja je rekla platiti stanarinu trebala je to učiniti kada se useli. Ja sam mu kupovala stvari koje su mu bile potrebne, poput plamenika za skuhat nešto. Za sve imam račune. Kada sam mu to rekla, počeo je vikati, rekao mi da idem u p**** materinu. Ja sad dvojim je li njemu pas skuža za iskamčiti nešto. Jer pas je opet viđen sam. Koristi li ga on za skupiti neku pomoć?! Ne razumin!

Osjećam se prevareno i razočarano. Ljude sam uvjeravala da je čovjek u redu, a sve je išlo preko mog obraza. Ljude je zanimalo je li riječ o nekakvoj prevari, ali ja sam ih uvjeravala da nije tako. Pomogla sam mu, ljudi iz grupe su se javljali i tražili da otvorim račun za njega, ali nisam htjela upravo da se – ne bi dogodilo ovo šta se dogodilo”, kazala nam je za kraj sugovornica razočarana načinom na koji se sve odvilo.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
9
Haha
38
Hagić
3
Hmmm
30
Plač
73
Grrr
254
Molim?
55

4 KOMENTARI

  1. Evo još jedan dokaz poslovici : “Pomozi sirotu, n svoju sramotu”

    I još jedan dokaz, da onima koji moljakaju i pišu srcedrapateljne objave na fejsu i grupi Empatija ne možeš uvijek vjerovati

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime