Splićanka obišla Južnu Ameriku i na motociklu “osvojila” Machu Picchu: “Nije bezveze građen na toj visini, da bi bio bliže Suncu”

"Brinila mi se mater di iden i to solo, na kraju mi govori danas da je sigurnije ode nego u Splitu"

Splićanka Andrea Dajak ovih dana živi svoj san. Oduvijek je željela posjetiti Južnu Ameriku, a sada to radi u velikom stilu. Svoje putovanje počela je još u prosincu, a u Latinskoj Americi bit će još oko mjesec dana.


Do sada je posjetila države poput Argentine, Bolivije, Čilea, Perua, a trenutno se nalazi u Ekvadoru. Volontirat će u bolnici na sjeveru Kolumbije, a onda se vraća u svoj Split.

Andrea o svojih zanimljivim avanturama redovito izvještava na Facebooku. Nedavno je otkrila da je osvojila Machu Picchu. Do tamo je došla iznajmljenom Hondom koju je s punom opremom za četiri dana platila 470 kuna.

Posjetit Machu Picchu nije kupiti kartu, naći prijevoz, malo se popet i eto gaaa… Nije bezveze građen na visini od 2700m, da bi bio bliže Suncu, nepristupačan i time teško osvojiv, sa samo jednim vratima za ući u grad. Postoji nekoliko opcija, evo ukratko:

1. Panoramskim vlakom iz Cusca za cca 150e povratna karta do mjesta Aguas Calientes koji se nalazi ispod grada
2. Organizirane ture kojima varira cijena a najjeftinija je 100e, prijevoz do Aguas Calientes, upad u grad (300kn) i smještaj u hostelu. To je naaaajeftinija moguća opcija koju san vidila tek kad san dosla u grad, izvješenu kao last minute ponudu na vratima agencije
3. Planinarske ture od nekoliko dana
4. Busom iz Cusca 6h voznje za 70kn do mjesta Hidroelectrica, pa vlakom pola sata za cca 60kn ili pješke uz prugu 2h do Aguasa, tamo prespavati pa pjeske uz 1300 stepenica sat ipo ili busom uzbrdo za 80kn u jednom smjeru da bi se došlo do ulaza
4. Iznajmit motor i udrit svoj đir

Svaka povijest je zanimljiva, impresivna, ima nešto svoje i ne možeš znati što očekivati dok ne nađeš tamo, a Machu Picchu definitivno ostavlja utisak, izaziva divljenje i jedno je od o ih mjesta gdje bi se definitivno opet vratila, a iman i neki čudno osjećaj da hoću! – napisala je Andrea.[fb_pe url=”https://www.facebook.com/MeLlamanElDesaparecido/posts/10218620865166701?__tn__=-R” bottom=”30″]

Ranije je opisala iskustvo s Čileom:Brinila mi se mater di iden i to solo, na kraju mi govori danas da je sigurnije ode nego u Splitu.

Našla hostel za volontirat, super jer Chile je skuplji od svih ostalih južnoameričkih država, dobra prilika za negdi mukte živit i upijat taj duh, učit španjolski šta je i poanta ovog putovanja. Dođen tamo, kažu mi da san baš izabrala Chile od svih država, koji ima neki svoj govor i izraze drugačije od ostalog kontinenta, asti ludila, triba sad trista puta više upregnit mozak uff! Nije bilo lako radit 4h, pa malo pojest pa udrit siestu, pa na more, pa opet jest, triba to popratit.. Za mene čak i previše boemski život u nekin momentima al pametnome 10 dana dovoljno, upoznala masu ljudi sa različitih strana svita, ostali u kontaktu, naučila brljat španjolski i za chileanskin šemama, naučila masu o životu tamo i ostalim državama. Svakako jedno predivno iskustvo, i tu ide ona vječna: ko oće, taj i nađe – piše Andrea.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/MeLlamanElDesaparecido/posts/10218572602240158?__xts__%5B0%5D=68.ARBgDLj-1wzhc_KDqYXZFeNtRgiwnRUKP9vkfR-eutVfSs3g8FmcrZlzGCw1ydNqyExfz-f0l3TYIJW9lzwxIO68Ih1FcPxHTImLNR0ZMUtw9Krnm_SEe1vPgCuUoVHwGAGawHZhOrUlnJ8ZHMtkdfiILQtMlV56Gn1YgA1V4rUKWj2QbXrN31x7TxEvz3NAd_nwQHtV9OJC3gDPiziZ-GqrIoVIeJoU7MryvMnt46u4eSZpo9RmWkEa1DyjvzH3j1eelA&__tn__=-R” bottom=”30″]

Putopisnu Splićanku možete pratiti i na Instagramu: funmoto_andrea

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime