Solin: Stari limeni ljepotani, drveni bicikl i vjetar u kosi

10. međunarodni oldtimer auto-moto susret u Solinu

Vremešni limeni ljepotani i ove su godine okupljanjem u Solinu na jubilarnom 10. međunarodnom oldtimer auto-moto susretu, a koji je pod pokroviteljstvom grada Solina organizirao Oldtimer klub Zvonimir iz Mravinaca, označili početak obilježavanja nadolazećeg Dana grada Solina i blagdana Male Gospe.


Okupilo se pedesetak vlasnika arhivskih automobila i motora iz raznih krajeva Hrvatske te Slovenije, BiH, Austrije… posjetitelji su mogli vidjeti najstariji automobil na ovim prostorima iz čak daleke 1924. godine, riječ je o Dodgeu iz susjedne nam Slovenije. Osim starih automobila bilo je podosta i starih motorkotača, tako su znatiželjnici uživali u pogledu na motorkotač iz 1937., a riječ je o modelu BMW s bočnom prikolicom, piše Lokalna Hrvatska.

Nakon svečanog otvaranja, oldtimeri su kroz špalir mažoret štapova krenuli prema Mravincima, a u Mravincima se mogao vidjeti i rijetki primjer drvenog bicikla u vlasništvu Mate Peroša, koji bilježi starosnu dob oko 60-tak godina. Kako nam kaže barba Mate, kupljen je na pazaru u Splitu i, naravno, ručno je izrađen.

Na ovaj način pedesetak automobila i motocikala vratilo je Solin u neka davna vremena, a tko zna, da ovi limeni ljubimci mogu govoriti, što bi nam sve ispričali. Cijelu fotogaleriju događa pogledajte ovdje.

Sada samo možemo čekati 2018. i jedanaesti oldtimer auto-moto susret, a svi vi koji ste ovo propustili, predbilježite kolovoz 2018. i oldtimer susret!


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0