Svoje poginule nismo zaboravili, nećemo dok smo živi!

Nenad Rezić pripadnika ATJ Lučko, poginuo je na jučerašnji dan 13. listopada 1991. godine kod Marinaca u proboju prema Vukovaru.

Kao vrlo mlad perspektivan sportaš, prvak u borilačkim vještinama Nenad Režić se na samom početku Domovinskog rata priključio u redove Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko, najelitnije policijske jedinice hrvatskih obrambenih snaga.

Podizanjem spomenika 2016. godine u Svetom Kaju odana je počast dragovoljcu, branitelju i heroju Domovinskoga rata, 24-godišnjem mladiću koji je herojski položio svoj mladi život pomažući ranjenom suborcu, no i svim drugim solinskim braniteljima koju su zaslužni za slobodnu Hrvatsku.

Cvijeće i svijeće pred spomenikom su položili obitelj heroja Nenada Režića, braća Ivan i Niko Režić te sestra Kata, svi sumještani Svetog Kaja koji su voljeli i poštivali Nenada te predstavnici grada Solina na čelu s gradonačelnikom Daliborom Ninčevićom.

Na spomeniku lijepo stoji „U spomen na dragovoljca i junaka Domovinskoga rata Nenada Režića, Solin 1967.-Vukovar 1991., koji je ugradio život u temelje Domovine Hrvatske i na sve poginule i umrle branitelje grada Solina, podižu građani i udruge branitelja.”

“Navik on živi, ki zgine pošteno”.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime