U organizaciji TZ grada Solina, hotela President Solin i udruge Solinjani, za Uskrsni ponedjeljak (2.4.2018.) od 9 do 10 sati u hotelu President Solin održat će se gastronomska manifestacija “Uskršnji doručak”, koja za cilj ima prezentaciju tradicionalne uskršnje gastronomske ponude gostima u solinskim smještajnim kapacitetima, ali i razvoj turističke ponude u predsezoni, a time i povećanje ugostiteljskog i turističkog prometa na području grada Solina.
Manifestacija se odnosi na organizaciju tradicionalnog Uskršnjeg doručka na Uskrsni ponedjeljak u hotelu President Solin, s početkom u 9 sati gdje će se za sve goste hotela kao i sve goste smještajnih kapaciteta grada Solina, izvršiti prezentacija i degustacija tradicionalnog Uskršnjeg doručka (sirnice, pletenice, jaja, šunka, prženi bajami, suhe smokve, fritule) i to u suradnji s hotelom President i Udrugom Solinjani.
Naime, sam doručak će uz hotel President pripremiti i Udruga Solinjani, čiji je osnovni cilj djelovanja promicanje starih običajagrada Solina. Ove godine udruga Solinjani će prezentirati gostima prirodni način bojanja jaja, kao jednog od tradicionalnih jela na uskršnjem blagdanskom stolu.
Uz cooking show kojim će se gostima prikazati način izrade fritula, te im kao suvenir biti poklonjen recept izrade istog, program će upotpuniti dječji sastav „Solinski bubamarci“ i veterani KUD-a Salona.
Riječ je o manifestaciji koja se organizira već petu godinu zaredom.





