Kako je i bilo najavljeno, promjena vremena stigla je tijekom utorka do naših područja. Najjače nevrijeme pogodilo je područje Požege gdje je palo od 50 do ekstremnih 90 litara kiše po kvadratnom metru.

Obilna kiša spustila se oko 14 sati nad Požeštinom. Uz kišu je padao i led, a zbog velike količine oborina poplavljene su pojedine gradske ulice te i ovaj put, Vidovci, javlja Pozega.eu.

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe grada Požege na terenu su tri ekipe koje su po dojavama građana izašle na teren i ispumpavaju vodu.

 

Obilnih oborina bilo je na području Istre. Tako su u okolici Pazina pale 54 litre po kvadratnom metru. Popodne je nevrijeme zahvatilo Kvarner, Pag i Zadar, a tamo je bilo prolazne tuče, ali i olujnih udara vjetra zapadnih smjerova.

 

U kasnim popodnevnim satima lokalno izraženije nevrijeme zahvatilo je dijelove Dalmacije. U Župi Dubrovačkoj palo je čak 50 litara kiše po kvadratnom metru.

Neverina s tučom je bilo u okolici Baške Vode, a oko 17 sati nevrijeme je zahvatilo područje od Sinja do Dugopolja. Spomenimo da su u većem dijelu zemlje temperature zraka desetak stupnjeva niže u odnosu na jučer osim u područjima koja nije zahvatila kiša.

Split i veći dio otoka, gdje vlada ljetna suša, do 17 sati zadržali su se potpuno suhi.

Od sutra nas očekuje stabilizacija vremena.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime