Glasnogovornik slovenske vlade za koronavirus Jelko Kacin na današnjoj je press konferenciji rekao kako je u Hrvatskoj možda na djelu treći val koronavirusa, piše Index.

Kacin koji je inače prije nekoliko dana uhvaćen kako u kupaćim gaćama pere bazen ispred svoje vile na Krku u kojoj i ove godine ljetuje, danas je na presici iznio epidemiološku sliku Hrvatske.

Kazao je kako među novim slučajevima u Sloveniji u proteklih tjedan dana dominira uvoz virusa iz Hrvatske. Kazao je kako je danas potvrđen uvoz novih 12 slučajeva iz Hrvatske, a da se, s obzirom na to da epidemiološka ispitivanja još uvijek traju, taj broj može i povećati.

Kacin je kazao kako najviše novih infekcija ima u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

“Tamo gdje su poznate lokacije noćnih klubova, broj novih infekcija je najveći”, rekao je Kacin i ustvrdio kako su u primorskom dijelu hrvatske najbolji uvjeti u Istarskoj županiji.

“Broj zaraženih je u porastu, ne isključujemo mogućnost da je u Hrvatskoj počeo treći val”, rekao je Kacin i dodao kako za to nemaju dokaze. No naglasio je kako je trenutno je zaraženo ukupno 33,42 osoba na 100 000 stanovnika.

Kacin je na Twitteru objavio i grafove koji pokazuju rast broja zaraženih u Hrvatskoj, a jedna od tablica pokazuje samo morske županije. Posebno su, kao one s najviše novih slučajeva u posljednja dva tjedna, istaknute Splitsko-dalmatinska i Šibensko-kninska županija.

Kazao je i kako epidemiološka slika Hrvatske ima značajan negativni utjecaj na situaciju u Sloveniji.

“Svjesni smo da slovenski državljani koji se nalaze u Hrvatskoj moraju imati dovoljno vremena za povratak kući u slučaju promjene režima na granici. Odluka će biti donesena u četvrtak navečer. Realno je očekivati ​​da će vrijeme za povratak isteći prije sljedećeg tjedna”, najavio je Kacin, piše Index.

Slovenski mediji procjenjuju kako je na hrvatskoj obali oko 160.000 Slovenaca.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime