ŠKOTSKI HOKEJAŠI ODUŠEVLJENI SPLITOM Nakon utakmice gledatelje počastili svirkom gajdi

Hokej na travi je jedan od najpopularnijih ekipnih sportova na svijetu

Jedan od najpopularnijih sportova u svijetu, a kod nas relativno zanemaren s manjkom infrastrukture je svakako hokej na travi. Hokej na travi je nacionalni sport Indije i Pakistana koji dominiraju po osvojenim zlatima na SP-ima i olimpijskim igrama. Savez ima više od 100 članica, a vole ga i u Engleskoj, Australiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Bangladešu.


Hrvatska broji 15 klubova hokeja na travi, a Split ima i svog Spartanca. Spartanac će uskoro dobiti teren na Gripama, a klub godinama egzistira na entuzijazmu pojedinaca koji drže ovaj klub održivim.

Upravo smo jučer prisustvovali jednoj zanimljivoj utakmici u ovom sportu između splitskog Spartanca i škotskog sveučilišta Sveti Andrija. Škoti su pobijedili rezultatom 9:6, a poslije utakmice je upriličeno i druženje za sudionike uz bogatu trpezu u prostorijama Spartanca na Pujankama.

Vidno umorni nakon iscrpljujuće utakmice na Brdima, Škoti nisu skrivali zadovoljstvo svojim dolaskom u Split. Prethodno su igrali utakmice u Zagrebu, a za Split kažu da je poseban. Gledatelje su nakon utakmice počastili i svirkom gajdi.

– Oduševljeni smo Splitom. Ovo je pravi mali raj, zašto ga samo prije nismo posjetili. Spartanac nam je sjajan domaćin, jako smo im zahvalni. Želja nam je okupati se u moru, mi ni u sred ljeta nemamo tako toplo more kao što je tu sada – kazali su nam Škoti.


U cijeli ovaj događaj i sve oko hokeja na travi uputio nas je Nikola Barbarić, osnivač i voditelj kluba Spartanac.

– Imali smo utakmicu između hokej kluba Spartanac i sveučilišne ekipe Sveti Andrija iz Škotske. Izgubili smo 9:6, ali to j iznimno dobar rezultat s obzirom na to protiv koga smo igrali. Ova ekipa kad bi igrala u Hrvatskoj bila bi minimalno treća u prvenstvu. Mi smo jedini klub u Splitu i čitavoj Dalmaciji. Trudimo se razviti ovaj predivan sport koji je u svijetu mega popularan i nadamo se da ćemo uz podršku vas i ostalih uspjeti o tome. – kazao nam je Nikola Barbarić.Ako vas zanima ovaj sport ili bi željeli vidjeti kako izgleda trening ili utakmica, više informacija možete pronaći na Facebook stranici hokej kluba Spartanac.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0