SJEĆANJE NA VELIKANA VLADU GOTOVCA: U Imotskome obilježena 20. obljetnica smrti velikog hrvatskog političara

„Vlado Gotovac je ostavio neizbrisiv trag u novijoj hrvatskoj povijesti. Njegova žrtva za Hrvatsku, principijelnost i poštenje u politici te predanost u izgradnji demokracije ostat će njegov trajan doprinos za Domovinu“ 


Na današnji dan 2000.godine napustio nas je hrvatski velikan Vlado Gotovac. Obilježavajući 20 godina smrti HSLS i Udruga „Vlado Gotovac i Imotski“ ispred njegovog spomenika u Imotskom položili su cvijeće i zapalili svijeću u spomen na znamenitog čovjeka, pjesnika, političara i domoljuba Vladu Gotovca.


Tom prilikom Toni Garac iz HSLS-a i Mara Pezo iz udruge „Vlado Gotovac i Imotski“ istaknuli su važnost sjećanja na Gotovca posebice u Imotskom iz kojeg je ponikao i kojeg je toliko volio.

Nažalost, spriječeni nastalom situacijom s COVID-19 Udruga „Vlado Gotovac i Imotski“ bila je primorana otkazati opsežni program kojeg smo pripremali već duže vrijeme. Nadamo se svi skupa kako ćemo imati priliku taj program predstaviti sljedeće godine. Vlado Gotovac je velik u svakom pogledu i dok je nas Imoćana sjećanje na njega, na njegov pjesnički opus i život u cjelini neće izblijediti nikada“ istaknula je potpredsjednica udruge Mara Pezo.

HSLS već godinama zajedno s Udrugom „Vlado Gotovac i Imotski“ organizira sjećanje na istaknutog pjesnika:

„Vlado Gotovac je ostavio neizbrisiv trag u novijoj hrvatskoj povijesti. Njegova žrtva za Hrvatsku, principijelnost i poštenje u politici te predanost u izgradnji demokracije ostat će njegov trajan doprinos za Domovinu“ – zaključio je Toni Garac iz HSLS-a.

OSVANUO TRANSPARENT NA ULAZU U SPLIT “Čuvajte mi Hrvatsku od niskosti i mržnje”

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime