Sjajni Zubčić osvojio srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu!

To je prva hrvatska medalja na svjetskim smotrama nakon osam godina i Ivice Kostelića


Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je srebrnu medalju u paralelnom veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d’Ampezzo! To je prva hrvatska medalja na svjetskim smotrama nakon osam godina i Ivice Kostelića. To je 10. medalja hrvatskog skijanja na SP-ima, od čega je pet uzela Janica Kostelić, tri Ivica Kostelić, jednu Natko Zrnčić Dim, a sad jednu i Zubčić. Imamo šest zlata, dva srebra i dvije bronce.


Osmina finala, četvrfinale, polufinale i finale kako u ženskoj tako i u muškoj konkurenciji na programu su od 14 sati, javlja HTV.

Zubčić je u prvoj vožnji finala protiv Mathieua Faivrea imao prednost i onda u srednjem dijelu staze napravio pogrešku, pa je Faivre stekao 23 stotinke prednosti, a u drugoj vožnji bit će na bržem dijelu staze. Težak zadatak je ispred hrvatskog skijaša u uzvratnoj vožnji.

Filip Zubčić je u polufinalu nadvisio Švicarca Loica Meillarda za dvije stotinke sekunde, a prije toga u četvrtfinalu bio za 62 stotinke bolji od Amerikanca Rivera Radamusa.

Hrvatska je tako nakon osam godina i Ivice Kostelića opet osvojila medalju na svjetskim prvenstvima!

Zubčić je u prvoj vožnji četvrtfinala imao zaostatak od 34 stotinke za Amerikancem Riverom Radamusom, no bio je to najmanji zaostatak od svih dotadašnjih skijaša koji su išli po sporijem dijelu staze i u drugoj vožnji, u kojoj je išao po bržem dijelu staze, hrvatski skijaš je bez velikih poteškoća nadoknadio zaostatak.Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime