SJAJNE NOVOSTI S MARJANA Na čak četiri lokacije završeno uređenje piknik zona: Evo kako izgledaju

Splićani su dobili još jedno ugodno mjesto za obiteljski užitak na Marjanu

U sklopu projekta Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti, Grad Split je završio uređenje novih piknik zona na Marjanu na tri lokacije: Prvi Vrh – kod zoološkog, područje Bena kod Vježbališta na otvorenom te kod Golubarnika. Na području Park šume Marjan u sklopu ovog projekta postavljeno je ukupno 16 izletničkih stolova s klupama. Ugovorena vrijednost radova iznosila je 120.696,00 kuna (bez PDV-a.)


Piknik zone predstavljaju jedan od važnih sadržaja jer, bez obzira na izuzetno veliku površinu koju park-šuma zauzima, posjetitelji do sada nisu imali mjesto za odmor i piknik u prirodi. Postavljanjem izletničkih stolova Splićani su dobili još jedno ugodno mjesto za obiteljski užitak na Marjanu.

Spomenimo kako je osnovni cilj projekta Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti održivo korištenje prirodne baštine, a kako bi se doprinijelo ukupnom održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Specifični cilj je povećati privlačnost i obrazovni kapacitet te uspostaviti bolje upravljanje posjetiteljima prirodne baštine, pri čemu je projekt usmjeren na razvijanje javne svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti i georaznolikosti kroz promociju park-šume Marjan.

Nositelj projekta je Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan, a partneri su Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita i Splitski sportski sveučilišni savez. Projekt traje od svibnja 2018. do prosinca ove godine a ukupni mu je budžet 26,6 milijuna kuna, od čega 15,8 milijuna kuna EU sredstava.
Moja reakcija na članak je...
Vau
21
Haha
0
Hagić
6
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
2
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime