SITUACIJA JE I DALJE KATASTROFALNA ‘U Petrinji je hladno, počinje i cijepljenje’

Dan je žalosti, odsad ćemo se ove tragedije prisjećati 2. siječnja svake godine


Situacija u Petrinji i dalje je katastrofalna, a sad je jako hladno. Mnogi su i četvrtu noć proveli na otvorenom, počela je padati i kiša, ali ovu noć ljude nije probudio potres. Tako je započeo 2. siječnja na potresom pogođenom području, datum koji je sad Dan žalosti za sve stradale i oštećene u razornom potresu.


Preminulo je sedmero ljudi, a preko 200 je ozlijeđeno. Svi su transportirani u Rebro i Jordanovac u Zagreb gdje će se dalje tretirati njihove ozljede. Dan je žalosti, odsad ćemo se ove tragedije prisjećati 2. siječnja svake godine. Na Dan žalosti ne može biti zabavnih priredbi, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe trebaju prilagoditi tako da emitiraju programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.

Kreće cijepljenje u pogođenim područjima u prihvatnim centrima. Službe i dalje na terenu rade na sanaciji štete. Cijelo vrijeme stiže pomoć iz Hrvatske i svijeta sa potrepštinama te svakodnevno dolaze kontejneri i kamp kućice, javlja 24 sata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime