Sinj omiljeno odredište održivog turizma: Skok na treće mjesto na europskoj razini!

Sinj se među populacijom koja traži "održivi turizam u Europi" nalazi na zavidnom trećem mjestu najpopularnijih europskih destinacija na Pinterestu

Održivi turizam – turizam koji u potpunosti uzima u obzir trenutne i buduće gospodarske, društvene i okolišne učinke, brine se o potrebama posjetitelja, sektora, okoliša i destinacije. U vremenu kad vidimo kako neplanirani i nekontrolirani faktori utječu na lokalno stanovništvo, čisti zrak i pitku vodu, pozicioniranje našeg grada kao primjera održivog turizma veliko je priznanje.


Grad Sinj, finalist nacionalnog izbora Europske destinacije izvrsnosti – EDEN 2008., koji se provodio na temu „Turizam i lokalna nematerijalna baština“, zahvaljujući svom članstvu u europskoj EDEN mreži ima povlasticu promocije na stranicama “European Best Destinations”.

European Best Destination je službena mrežna stranica posvećena promociji najboljih europskih odredišta. Već skoro 10 godina nudi ljudima iz cijelog svijeta inspiraciju za najbolji gradski odmor u Europi, najbolja skijališta ili božićne sajmove, najromantičnije destinacije, najbolje plaže i mnoge druge sadržaje. Svake godine milijuni ljudi glasaju za svoje omiljene europske destinacije i određuju trendove budućeg turizma, kao i najbolja odredišta za posjet u Europi.

Najnovija istraživanja organizacije European Best Destinations ukazuju na činjenicu da se Sinj, među populacijom koja traži „održivi turizam u Europi“, nalazi na zavidnom trećem mjestu najpopularnijih europskih destinacija na Pinterestu te da je ove godine zabilježio gotovo 16% globalnog rasta popularnosti na Facebooku.

U posljednjih nekoliko mjeseci EBD je proveo analizu rangiranja popularnosti više od 320 EDEN destinacija na društvenim mrežama, njihove primjere dobre prakse te dao neke savjete za poboljšanje vidljivosti na mrežama svih destinacija.

“Laska nam što su naša nastojanja prepoznali i struka i potencijalni turisti te ćemo svakako težiti boljem, kao i uvijek, u skladu s prirodom” – ističu u TZ Grada Sinja.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0