Kako doznajemo od pouzdanog izvora iz splitske bolnice, stigao je pozitivan nalaz za još jednog liječnika u splitskoj Hitnoj. To je već treći liječnik, a ukupno šesti djelatnik Hitne pomoći u Splitu zaražen koronavirusom.

Povezani sadržaj

Kako doznajemo, radi se o liječniku za kojeg se već duže vrijeme sumnja da boluje od koronavirusa i vrlo lako bi mogao biti ‘nulti pacijent’ unutar splitske Hitne. On je čim je dobio simptome ostao u kućnoj izolaciji te je napravljeno testiranje, no iz nepoznatih razloga rezultati nisu stizali do danas.

Isto nam je potvrdio i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić.

– Prije nekoliko dana mu je uzet bris, ali do sada smo čekali nalaze. Ne mogu tvrditi da se radi o prvom zaraženom, jer to je na epidemiolozima da utvrde – kazao je Luetić.

Upitali smo ga hoće li biti kakvih novih mjera nakon ovog saznanja, na što je rekao da su sve potrebne mjere poduzete već kad je stigao prvi pozitivan nalaz, a pacijent o kojem govorimo je već u samoizolaciji, tako da Hitna nastavlja s radom bez većih problema.

Dodajmo i da se radi o liječniku koji je radio u istoj smjeni s još četiri oboljela djelatnika Hitne pomoći. Iz druge smjene je na koronavirus pozitivan jedan djelatnik.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime