Pod jakim policijskim osiguranjem Filip Zavadlav, osumnjičen za trostruko ubojstvo u Splitu, sinoć je stigao u Zagreb. Njegov odvjetnik Branko Šerić, kojega je angažirala Facebook grupa za podršku Zavadlavu, otkrio je tportalu kako će izgledati sljedeći procesni koraci u ovom slučaju.

Šerić kaže da još ne može k Zavadlavu, koji je sinoć smješten u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu, u Svetošimunskoj.

– Treba prije obaviti neke radnje. Idem sada u Split kod suca istrage – kaže Šerić. Dodaje da je vještakinja zaključila da uvjeti u okružnom zatvoru u Splitu nisu adekvatni za njegovo psihičko stanje. A zaključila je i da on nije raspravno sposoban, zbog čega je i upućen u Svetošimunsku bolnicu u Zagrebu.

To je i razlog, objašnjava Šerić, zbog kojeg Zavadlav još nije ni ispitan. Kaže kako sada u Zagrebu slijedi preliminarno vještačenje da se vidi je li sposoban za praćenje kaznenoga postupka u ovoj fazi, ne suđenja.

– Je li sposoban shvatiti sva upozorenja prema pouci o pravima da bi mogao participirati onako kako okrivljenik može sam i uz pomoć odvjetnika? Zasad je utvrđeno da nije, zato nije ni uzimana njegova obrana – dodaje Šerić. Teško mu je predvidjeti koliko će to vještačenje trajati.

– Ako se utvrdi da je u trenutku izvršenja djela bio neubrojiv, ide postupak u skladu sa zakonom o osobama s duševnim smetnjama. To će se moći reći nakon vještačenja – dodaje i naglašava da ne zna koliko će to trajati, no ističe kako je to vještačenje bitno za osumnjičenika i daljnji tijek kaznenog postupka te da tu nema propisanog roka.– Sad nagađamo, ja bih volio da bude što prije, u roku mjesec dana. Najvažnije je da je u adekvatnoj ustanovi – zaključuje Šerić.1 KOMENTAR

  1. Mediji tvrde da su žrtve dobro poznate policiji, međutim to uopće nije istina. Prva žrtva nema nikakav policijski dosje. Druga žrtva također nema dosje osim što je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, međutim to nije nikakav kriminal, to se može bilo kome dogoditi, kao naprimjer Čačiću koji je isto tako ubio tri osobe pa nitko ne govori da je dobro poznat policiji. Jedino je treća žrtva imala dosje zbog droge. Filip Zavadlav je dakle ubio tri osobe zato jer mu je netko navodno prijetio, znači nitko ga nije tukao niti ništa slično nego mu je netko prijetio da vrati dug. Naravno da nije ništa prijavio policiji jer nije imao što prijaviti, sve u svemu krasan dečko, doduše malo čudnog imena i prezimena ali nema veze različite kulture su naše bogatstvo, ionako se 90% crne kronike u Hrvatskoj sastoji od manjina, dakle Filip Zavadlav je mitraljezom ubio troje ljudi u Splitu, Darko Kovačević zvani Daruvarac je u Zadru teškim batinama izmasakrirao djevojku, David Komšić je u Zagrebu 88 puta nožem izbo trudnu djevojku, Vojislav Blažević je bacao bombe po Zagrebu, itd.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime