Podijelite

Splitski SDP reagirao je danas na događanja vezana uz doganja posljednjih nekoliko dana u Hrvatskoj, nakon što je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, u svome govore dan uoči obljetnice Oluje Hrvatsku usporedio s nacističkom Njemačkom.

U priopćenju, kojega potpisuje predsjednik SDP-a Split Goran Kotur, posebna se pažnja posvećuje odnosu HDZ-a prema Vučićevom SNS-u.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

HDZ i Vučićeva Srpska napredna stranka dio su iste europske političke obitelji, odnosno dio Europske pučke stranke. Bio bi red da HDZ konačno reagira tako da, nakon najnovijih ispada predsjednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića, zatraži da se SNS isključi iz Europske pučke stranke kao pridružena članica. S jedne strane HDZ-ova Vlada uvjerava hrvatsku javnost da se žestoko protivi Vučićevim ispadima, a s druge su strane HDZ i SNS zajedno u Europskoj pučkoj stranci u koju je SNS primljen krajem 2016. godine, nakon hrvatskih parlamentarnih izbora. Ni jedan dužnosnik HDZ-a nije javno zatražio da HDZ više ne bude u istoj političkoj obitelji s Vučićevim SNS-om, uključujući i one koji su se znali isticati glasanjem „po savjesti“ poput saborskog zastupnika iz Splita Petra Škorića.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime