Zajedničkom izjavom svih parlamentranih stranaka u vezi s haškom presudom šestorici čelnika bosanskohercegovačkih Hrvata, koju će pročitati predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, Sabor će nastaviti sjednicu na kojoj bi trebao donijeti državni proračun za iduću godinu.

“Dominantan je stav, gotovo jedinstven, da ta presuda ne odgovara povijesnim činjenicama, da je nepravedna i da ju svi zajedno odbacujemo”, rekao je jučer predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva na kojoj se razgovaralo o toj izjavi. Ubrzo nakon Jandrokovićeve izjave, Goran Beus Richembergh (GLAS) poručio je kako neće sudjelovati u instrumentaliziranju Sabora.

Na dnevnom redu današnjeg otvorenog dijela sjednice Vlade je izjašnjavanje o amandmanima podnesenima na prijedlog državnog proračuna za 2018. godinu te projekcije za 2019. i 2020. godinu.

Usto, jedna od točaka je prijedlog amandmana Vlade na Konačni prijedlog zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Na dnevnom redu je i prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na konačni prijedlog zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji kao i prijedlog odluke o isplati materijalnih prava i drugih naknada te o visini osnovice za obračun plaća u javnim službama.

Također postoji mogućnost uvrštenja pojedinih točaka na dnevni red na samoj sjednici Vlade.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0