Povodom proslave 50 godina od osnutka Nogometnog kluba OSK iz Otoka sprema se velika nogometna fešta. A na feštu i u goste stiže mu vodeća momčad u prvenstvu, HNK Hajduk.

U sklopu proslave rođendana, u Otoku je predstavljena i klupska monografija te je održana i Svečana akademija, a okupile su se i mlade i stare generacije Otočana. Time su samo potvrdili da budućnost nogometa u ovom kraju nije ni najmanje upitna.

Utakmica s Bijelima na rasporedu je u 17 sati. Ove dvije momčadi su tijekom 50 godina OSK-a već odigrali jedan prijateljski dvoboj. Bilo je to 26. kolovoza 1992. godine. Završilo je pobjedom Bijelih 1:7, momčad je vodio Stanko Poklepović, kapetan je bio Slaven Bilić, a igrali su i Vatroslav Mihačić, Sandro Tomić, Tomislav Erceg, Milan Rapaić, Dean Računica, Darko Butorović, Ardian Kozniku, Stipe Balajić, Stjepan Andrijašević, Mario Novaković, Ante Ivica

Na današnjoj utakmici s Hajdukom posljednji put će dres seniorske momčadi OSK-a odjenuti Petar Bašić-Bosi. Kao igrač za OSK je nastupio u 168 utakmica dok je u ulozi trenera-igrača bio 112 puta.

Ovim putem organizatori još jednom pozivaju na veliku nogometnu feštu uz napomenu da se ulaznica može kupiti po cijeni od 30 kuna.