Na sud je stigao prijedlog Uskoka za puštanje Josipe Rimac na slobodu, potvrdila je odvjetnica Josipe Rimac, Lidija Horvat za N1.

To znači da Rimac tijekom dana izlazi na slobodu.

Odvjetnica Josipe Rimac Lidija Horvat u razgovoru s našom reporterkom kazala je kako je sudac istrage u procesu donošenja odluke o otpuštanju i kako bi Rimac mogla biti otpuštena kroz nekoliko sati.

Ističe kako će Rimac vjerojatno dati kratku izjavu medijima kad izađe.

“Nakon njenog otpusta, ona mora doći malo k sebi. Nakon toga ćemo mi započeti kako spada pripremu njene obrane. Spis ima preko trideset tisuća stranica i trebat će to sve proći”, te potvrdila kako je moguća nadopuna obrane.

Zatražila 6 plus 6

Horvat je potvrdila informaciju kako je Rimac zatražila naknadu plaće po modelu 6+6, no kako nije došla informacija je li to potvrđeno.“Ne znamo zašto. To bi zakonski trebalo biti provedeno u roku od 30 dana. Smatramo da je takvim postupanjem ona dovedena u nejednak položaj u odnosu na ostale kojima je to pravo omogućeno”, rekla je Horvat.

Podsjetimo, Rimac je osumnjičena u aferi Vjetroelektrane s više osoba, a od kada je u svibnju pritvorena, istraga je protiv nje dva puta proširena. Zadnji se put to dogodilo koncem kolovoza, i tada joj je istražni zatvor produljen za još dva mjeseca.

No njezina obrana se na odluku suca istrage zagrebačkog Županijskog suda žalila, pa je izvanraspravno vijeće preinačilo odluku, odredivši da joj istražni zatvor umjesto dva mjeseca traje mjesec dana odnosno do 29. rujna 2020.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime