Revija filmova polaznika festivala Frooom! u Splitu

Do sada je kroz filmsku školu Frooom za djecu prošlo 600 polaznika u dobi od 8 do 12 godina

Revija dječjih filmskih radova najavljuje novi ciklus filmskih radionica za osnovnoškolce u vrijeme uskršnjih praznika.


Nakon uspješno održanih projekcija u Zagrebu, Rijeci i Koprivnici Frooom! fesitval dolazi u Split. Frooomovke i frooomovci iz Rijeke, Splita, Sinja, Preloga, Koprivnice i Zagreba pripremili su topli filmski brunch. Zasučite uši, protrljajte ruke i oči i put pod noge na veselu i nezaboravnu Frooom! reviju ozbiljnih dječjih filmskih radova. Filmovi su spremni, dvorana kina ugodno temperirana, na vama je samo da se opustite u dobrom društvu – ulaz na reviju je besplatan!

KADA: subota 10. ožujka u 11 sati
GDJE: Multimedijalni kulturni centar – Dom mladih Split

Do sada je kroz filmsku školu Frooom za djecu prošlo 600 polaznika u dobi od 8 do 12 godina. Samo u 2017. godini snimjeno je 55 kratkih filmova svih postojećih i još neimenovanih žanrova; od igranih, animiranih, tematskih, povijesnih, dokumentarnih, avanturističkih, fantasy do eksperimentalnih. Ove subote u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu prikazat će se 25 odabranih dječjih radova.

Frooom! je inovativni obrazovni program koji se diljem Hrvatske kontinuirano održava od 2012. godine. Uskršnji Frooom! održava od 2. do 6. travnja 2018. u Splitu i Komiži. Radionice su cjelodnevne; od 8 do 15 sati. Uz edukativno druženje i igru uključuju kompletno dodatno zdravstveno osiguranje i cjelovit, ukusan topli obrok. Nastava, tj. programi radionice počinju u 9 sati i to u početničkoj i naprednoj grupi za djecu koja su prethodnih godina prošla početni Frooom. Prijavnica te kontakti za sve upite roditelja, staratelja i polaznika dostupni su na stranici udruge Bacači sjenki (www.frooom.eu/prijave/) i na brojeve telefona: 014640262 i 0981658186.


Mentori Froooma su mahom mladi ljudi koji godinama djeluju na području filma, videa, televizije, kazališta i animacije, stalno istražuju i s njima nikada nije dosadno provesti cijeli tjedan: Vedran Senjanović, Veno Mušinović, Anja Pletikosa, Sanja Milardović, Dalija Dozet, Nora Krstulović, Ivan Marušić Klif, Nada Kovačević, Stipe Bagarić, Dražen Žerjav, Lea Mileta, Dea Jagić, Bojana Burnać, Tihana Mandušić, Lidija Kraljić, Jakov Čuveljak te kapetan Frooom posade Boris Bakal.Bacači Sjenki višestruko su nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 umjetničkih suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Frooom! financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar (od 2012.), gradovi Zagreb, Rijeka, Komiža, Koprivnica, Prelog, Zaklada Kultura Nova, Agencija za elektroničke medije, Primorsko goranska, Koprivničko križevačka, Splitsko-dalmatinska i Međimurska županija. Dio programa se odvija se uz podršku saveza udruga Clubture, a nikako ne bi bio moguć bez sjajne podrške partnera: Hrvatski filmski savez, Multimedijalni kulturni centar – Split, Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, udruga Mavena, Kulturno prosvjetno društvo “Sloga”- Pakrac, Zagreb film, kazalište Besa i Društvo Naša djeca.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0