REPORTAŽA IZ ČEŠKE Skauti ‘Marjana’ učvrstili mostove prijateljstva u Herolticama

Kao i svakog zimovanja dosad proslavili su 'Marjanov' rođendan i to već 64-ti. Svi nasmijani i puni ljubavi, prvo su otpjevali svoju himnu "Ponos Marjana", a zatim nastavili druženje

Foto: S.K. Marjan

U sklopu godišnjih aktivnosti Skautski klub ‘Marjan’ organizirao je devetodnevno zimovanje za 50 svojih članova u dalekim Češkim Herolticama na planini Orlovice Hory gdje već dvanaest godina grade čvrste mostove prijateljstva.


Splitski izviđači svoje zimske aktivnosti provode s češkim skautima – Hledačima iz malog mjesta Štity koje godinama uspješno vodi načelnik Luboš Skacel. Njihov most povezao je tri susjedna mjesta; uz Štity, tu su male Heroltice i gradić Šumperak gdje su im, uz ostale, uvijek na usluzi dragi prijatelji Renata Nyklova i Filip Tomaj.

Kao i uvijek kad su “marjanovci” u pitanju sve se posloži kako su i planirali. Snijega što umjetnog, što pravog omogućilo im je provedbu svih planiranih aktivnosti.

I ovo zimovanje iznjedrilo je nove izviđače – skijaše koji do Heroltica nisu znali ni što su pancerice. Svi su stariji i iskusniji za ovih 10 zajedničkih dana koji su svakako još više učvrstili njihovo zajedništvo.

Kao i prije dvije godine odgovornost organizacije ovog zimovanja preuzeo je Vice, te ponovo zavidno odradio sve preuzete zadaće na čast vodstvu ovog kluba koje s ponosom uživa u svom izviđačkom uspjehu odgoja mladih.

Da bi priča bila izviđački kompletna, za uspjeh ove složene aktivnosti svakako su zaslužni i svi ostali, među kojima su se izdvojili Puje, Frane, Beg, Vito, Antea, Lara, Dina, Ivis, Žaklina, Raja, Mile, Ivan, Patrik, Fićo, Grbi i Adi koji su sve dane bili važan suport, te naravno uz red, poštovanje, disciplinu, ljubav i brigu za drugoga, od Vila i Zviri do Vitara koje se u Marjanu i te kako njeguje.Kao i svakog zimovanja dosad proslavili su ‘Marjanov’ rođendan i to već 64-ti. Svi nasmijani i puni ljubavi, nakon što su se vratili s obilaska Šumperka prvo su otpjevali svoju himnu “Ponos Marjana”, a nakon nje zasladili su se tortom kojoj nitko nije mogli odoljeti.

Nadaju se kako će njihova sloga i izviđački odgoj jednog dana omogućiti narednim generacijama proslavu njegovog 100. rođendana.Na kraju su proglašeni najbolji i najzaslužniji Vila, Zvir i Vitar, a oni su: Sandi, Roko i Puje koji su se istakli svojim ponašanjem i tu su titulu itekako zaslužili.

Na kraju članovi ovog kluba zahvaljuju i svojim brđanima; Kosoru, Vesni, Marinoviću, Mirku, Mihiju i Sanji na svekolikoj potpori, kao i Mariju i Miru – vozačima iz Darko tradea d.o.o..

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime