Podijelite
 • 332
 •  
 •  
 •  
 •  
  332
  Shares

Jubilarno izdanje kaštelanskih Večeri dalmatinske pisme okupilo je rekordan broj gledatelja. Za prvu večer, s glavnim izvođačem Tomislavom Bralićemm i klapom Intrade karata je nestalo nekoliko dana prije koncerta, a i sinoć se tražilo mjesto više.

Publika na poljani kod crkve Sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu odlučila je da je pobjednik 20. Večeri dalmatinske pisme, klapa Sveti Jeronim iz Kaštel, dok je prema stručnom ocjenjivačkom vijeću najbolja bila klapa Subrenum iz Dubrovnika.

U natjecateljskoj večeri 20. Festivala Večer dalmatinske pisme na pozornici se našla 21 klapa, od kojih je klapa Cambi kao domaćin nastupila van konkurencije, a za neku od nagrada, osim Svetog Jeronima i Subrenuma, glasovima su se borile klape Spalatos, Divna, Batarele, Donat, Tić, Skradinke, Fjoret, Žrnovnica, Štorija, FA Linđo, More, Kampanel i Jere Matić, Kaše, Munita, Sebenico, Trogirski kanti, Šufit i Kolapjani, piše Kastela.org.

Klape su izvele nove autorske klapske skladbe u pop maniri, a pratećim orkestrom ravnao je Tonči Tranfić.

Publika je tako odlučila da je najbolja klapa ove večeri klapa Sveti Jeronim s pjesmom „Život mornara“, autora Josipa Bralića. Drugo mjesto publike pripalo je prošlogodišnjim pobjednicima, Trogirskim kantima i njihovoj pjesmi „Šimija“, koju je napisao Sveto Kustura, dok je treća prema glasovima publike bila klapa Šufit koja je otpjevala „Samo jedan pogled“ Joška Bogavčića.

Stručno ocjenjivačko vijeće u sastavu Nenad Šiškov, Eduard Gracin, Tonći Ćićerić i Vinko Barčot, najboljom su ocijenili klapu Subrenum koja je otpjevala pjesmu „Stojin drito ka i svića“, autorskog dvojca Vicko Dragojević i Pjero Mirić. Druga nagrada otišla je u ruke klape Fjoret i „Da imamo vas“ Mislava Biočine i Ružane Kovač, a treća nagrada pripala je klapi Munita i pjesmi „Svako lito“ Vjekoslava Šuljića.

Ove večeri nagrade su otišle na još nekoliko adresa, pa je tako nagradu Radio Splita dobila dubrovačka klapa Kaše, koja je večer ranije na Omiškom festivalu osvojila prvu nagradu publike i treće mjesto stručnog žirija. Nagradu portala Dalamacija Danas dobili su Trogirski kanti, a nagradu im je dodijelio Dino Šimera. Najboljim aranžmanom ocijenjen je aranžman Vicka Dragojevića za pjesmu „Stojin drito ka i svića“. Najbolji su stihovi pjesme „Moj vapore“ autora Vjeke Alilovića u izvedbi klape Tić, najboljom izvedbom ocjenjena je izvedba klape Munita i pjesme „Svako lito“, dok je najbolja skladba „Stojin drito ka i svića“.

Dobitnicima nagrada iste su ove večeri uručili predstavnici festivala i ocjenjivačkog vijeća, Vinko Didović, Nenad Šiškov, Tonći Ćićerić, Tonći Tranfić te Eduard Gracin, gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović i zamjenica Jadranka Matok Bosančić, predsjednik GV Ivan Udovičić te Željko Radak iz Triglav osiguranja, Joško Rađa iz tvrtke Tommy te Velimir Vilović iz Cemexa.

Večer su, u već poznatom veselom tonu, vodili Mariola Milardović Perić i Frano Ridjan.

Treba spomenuti da je publiku u pauzi zbrajanja glasova zabavila klapa More, a nakon službenog djela programa slavlje se nastavilo na brcu u Kambelovcu uz Trogirske kante.Podijelite
 • 332
 •  
 •  
 •  
 •  
  332
  Shares

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime