RAVNATELJ JU ŠPORTSKI OBJEKTI ODGOVORIO PULJKU: “Vaši neistiniti navodi naškodili su časti i ugledu Ustanove”

"U više navrata ste javnosti prejudicirali da je Ustanova sklopila štetan ugovor milijunskih iznosa. Radi se o neistinitoj tvrdnji koja nije potkrijepljena niti jednom činjeničnim dokazom", ističe Borozan

Tomislav Borozan, ravnatelj Javne ustanove športski objekti Split otvorenim pismom je odgovorio na navode novoizabranog gradonačelnika Ivice Puljka.


Naime, Borozan je u dužem dopisu istaknuo da mu je obveza zaštititi dignitet i čast Javne ustanove športski objekti te upoznati javnost sa svim detaljnima nakon Puljkovih navode i jučerašnje konferencije za medije koju je sazvao zajedno sa svojim zamjenicima.

NEUGODNO IZNENAĐENJE Puljak ostao zatečen odlukom JU Športski objekti: “Upravno vijeće je etički i suštinski nekorektno”

Dopis Tomislava Borozana vam prenosimo u cijelosti.

“Poštovani gradonačelniče,obaveza mi je zaštititi dignitet i ugled Javne ustanove ŠPORTSKI OBJEKTI-SPLIT i njenih ustrojstvenih jedinica. Prvenstveno ravnatelja Ustanove i Upravnog vijeća Ustanove.

Na Vaš poziv dana 08.06. (utorak) u velikoj vijećnici gradske uprave održan je sastanak na kojem su uz Vas i Vaših zamjenika sudjelovali Pročelnica ureda grada, Pročelnik za društvene djelatnosti i kolegica pravnica iz Odsjeka za šport, Pročelnik za Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu. Tema sastanka je bio Ugovor o zakupu otvorenog prostora-parkirališta na SC Gripe, Osječka 11 pod upravljanjem i održavanjem Javne ustanove SPORTSKI OBJEKTI-SPLIT.Na tom sastanku kao odgovorna osoba Ustanove sam jasno i nedvosmisleno obrazložio ugovor koji je sklopljen sukladno zakonu te aktima i pravilnicima Ustanove.

Vođen je zapisnik s tog sastanka. Zapisnik nismo dobili. I umjesto da dobijemo zapisnik na koji smo se trebali očitovati, danas, dana 09.06. sazvali ste konferenciju za medije na kojoj ste izjavili „Ovaj potez će građane koštati najmanje sedam milijuna kuna“. „Sedam milijuna kuna je trebalo namijeniti javnom interesu i uložiti u sport i garaže“ „Mi ćemo napraviti sve pravne korake da se to zaista ne dogodi i da tih sedam milijuna kuna ne ode u privatne ruke nego da se koriste za javni interes“.

Dakle, u više navrata ste javnosti prejudicirali da je Ustanova sklopila štetan ugovor milijunskih iznosa. Kako se radi o neistinitoj tvrdnji koja nije potkrijepljena niti jednom činjeničnim dokazom osim sto je Vas zamjenik proizvoljno pomnožio brojke/prihod prometa usporednog parkinga, isti pomnožio s x 3 (tri) mjesečno i x 5 (pet) godina te tako potvrdio dodatno Vaše tvrdnje o mogućoj milijunskoj šteti.

Ti navodi su znatno naškodili časti i ugledu kako ravnatelja i Upravnog vijeća tako i same Ustanove.

Kao što znate JUSO Split je grad Split osnovao Odlukom o osnivanju. Ustanova je u sustavu riznice grada Splita kao proračunski korisnik.

Ustanova ima svoj financijski plan koji je na prijedlog Gradonačelnika usvojilo gradsko vijeće grada Splita i kao takav je sastavni dio gradskog proračuna. Ustanova nije u sustavu poreza na dobit.

Ustanova je osnovana za upravljanje i održavanje kapitalnih sportskih objekata u vlasništvu grada Splita i kao takva osnovna djelatnost joj je biti servis i omogućiti joj uvjete splitskom sportu. Otvoreni prostor u obuhvatu sportskog centra namijenjen parkiranju je sastavni i neodvojivi dio istoga.

Tri parkinga s kojima Ustanova upravlja i koje održava su prvenstvenu u funkciji sportske djelatnosti, a komercijalni prihod i rashod mora biti sukladan usvojenom financijskom planu.

Kada govorimo o ekonomskoj analizi i isplativosti parkinga na SC Gripe, parking na SC Bazeni Poljud je po svim svojim karakteristikama (broj parking mjesta, potencijalu, preko 1500 dnevnih sportskih korisnika i njihove pratnje, stadion Poljud, Spaladium arena, ugovori s Hidrografskim institutom, carinom, nizom caffe barova itd.) kvalitetniji i kao takav dugogodišnjom analizom prihoda i rashoda, stručne službe Ustanove su s ravnateljem i Upravnim vijećem je donijele odluku o produženju ugovora o zakupu otvorene površine — parkirališta na SC Gripe.

Napomena:

Za investiciju u ulaganje u parking na TC Firule i SC Bazeni Poljud nužno je potreban projekt za koji je potrebna prethodna suglasnost MUP-a, Službe za sigurnost cestovnog prometa.

Suglasnost može zatražiti samo vlasnik.

Ustanova je naručila projekte sukladno svom financijskom planu, iste dostavila gradu, Službi za komunalu. Grad je suglasnost zatražio od MUP-a. MUP je izdanu suglasnost dostavio gradu a grad Ustanovi. Ustanova je odradila investicijsko ulaganje sredstvima osiguranim proračunom grada!!

Kada govorite o nepoštivanju Zaključka gradskog vijeća o objedinjavanju pružanja komunalnih usluga upravljanja javnim parkiralištima na području grada Splita iz ožujka 2016.g. za provođenje istog je zadužen Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo grada Splita.

Za sve potrebno stojimo na raspolaganju kako Vama tako i javnosti koja je dobila netočne i iskrivljene informacije ureda grada po pitanju eventualne štete počinjene od strane Ustanove”, napisao je Tomislav Borozan te je u nastavku nadodao:

Promet parkinga SC Bazeni Poljud (prihod i rashod)- izvod iz izvršenja financijskih planova Ustanove

PRIHOD za 2018.g. 351.196 kn RASHOD
PRIHOD za 2019.g. 492.290 kn 2019.g uloženo 250.000 kn u infrastrukturu automatske naplate.

Mjesečni troškovi održavanja uz tri radnika (300.000 kn godišnje), cca 25.000 kn (provizije kartice i automatske naplate, održavanje sustava i

dr. zavisni troškovi)

PRIHOD za 2020.g. 380.334 kn
PRIHOD sa 30.04.2021.g. 96.997 kn
UKUPNO

01.01.2018.-30.04.2021.g.

1.320.817,00 kn

 

Zaključak: Ekonomska isplativost parkinga kao sastavnog dijela sportskog objekta SC Bazeni Poljud je na znatno nižoj razini nego na SC Gripe.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
4
Hagić
0
Hmmm
3
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime