Vladin povjerenik Ante Ramljak potvrdio je Mislava Galića, osmoosumnjičenog u aferi Agrokor koji je pušten da se brani sa slobode, za predsjednika uprave Jamnice.

Nedavno smo izvještavali kako su se Mislav Galić i Damir Kuštrak vratili na posao u Agrokoru nakon uhićenja i puštanja na slobodu, kao jedini “preživjeli” menadžeri iz Todorićeve garniture. Galić je na poslovnom skupu u Vodicama održanom prošlog tjedna hvalio vladu i Ramljaka da su spasili Jamnicu, dok je Kuštrak nedavno viđen na kavi s potpredsjednicom vlade Martinom Dalić, piše Index.hr.

Početkom ovog tjedna Mislav Galić dobio je blagoslov od Ramljaka za uspješno odrađen posao, iako istražitelji sumnjaju da je s Todorićem i drugim menadžerima odgovoran za lažno prikazivanje vrijednosti imovine, precjenjivanje prihoda i prikazivanje lažne dobiti.

Formalno je odluku donijela skupština Jamnice 28. studenog, o čemu su izvijestili na Burzi, no kako najvećeg dioničara – Agrokor – predstavlja vladin povjerenik, jasno je da je odluka o dodjeljivanju razrješnice zapravo Ramljakova.

U dioničkim društvima dodjela razrješnice znak je da je član uprave ili Nadzornog odbora ispravno obavljao posao, dok uskraćivanje razrješnice predstavlja gubitak povjerenja, sukob interesa ili narušavanje ugleda, izvještava Index.hr.

U slučaju Jamnice, Galić je dobio razrješnicu kao član uprave i Nadzornog odbora, dok je razrješnica uskraćena članovima Nadzornog odbora Ivici i Anti Todoriću te Tomislavu Lučiću, također akterima afere. Taj je Nadzorni odbor odobrio da Jamnica preuzme 27,1 milijardu kuna Agrokoru, što danas predstavlja golem teret za kompaniju, zbog čega je cijena dionica kompanije na burzi drastično potonula.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0