Podijelite

Radnici Croatia Airlinesa okupljeni u sindikat ORCA odlučili su krenuti u štrajk. Jutros je stigla i službena potvrda. Štrajk počinje 8. kolovoza u šest sati ujutro, piše Index.

– Nakon sastanka održanog s premijerom Andrejom Plenkovićem dana 06.07.2018., postignut je dogovor uz obećanje premijera da će se ubrzo stvoriti potrebni uvjeti, a prvenstveno postavljanje nove i kompetentne Uprave u punom mandatu kako bi nakon skoro sada 20 mjeseci konačno potpisali kolektivni ugovor koji je temelj svih civiliziranih zapadnih aviokompanija gdje spada i Croatia Airlines.

Kao što već znate, tada smo odlučili odgoditi početak štrajka.

Na našu veliku žalost, premijer nije ispunio svoju stranu dogovora te smo primorani ponovno najaviti štrajk dana 08.08.2018. a početkom u 6 sati ujutro.

Još jednom želimo naglasiti da je nama ovo bila zadnja opcija, ali nakon što niti posljednji dogovor nije urodio nikakvom reakcijom predstavnika vlasnika, na žalost svih nas, primorani smo na ovaj korak. – stoji u priopćenju koje je medijima poslala ORCA (Organizacija radnika Croatia Airlines).

Nezadovoljni radnici Croatia Airlinesa prije mjesec dana odgodili su najavljeni štrajk jer je premijer Plenković obećao da će se pozabaviti nagomilanim problemima u državnom avioprijevozniku. Iz ORCA-e neslužbeno poručuju da u tih mjesec dana premijer Plenković nije napravio baš ništa kako bi riješio njihove probleme, zbog čega će uskoro stupiti u štrajk, piše Index.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime