Potaknut borbom Udruge „Brački pupoljci“ za besplatni trajektni prijevoz na terapije svoj djeci s teškoćama u razvoju s hrvatskih otoka, zagrebački specijalist radiologije dr. Natko Beck svim je hrabrim članovima Udruge omogućio besplatne preglede ultrazvukom.

Na jedan dan, postavio je UZV ambulantu u Supetru, u prostorijama Crvenoga križa te primio mnoge zainteresirane. Samo jedan odlazak na pregled za djecu s teškoćama u razvoju predstavlja dalek put trajektom i automobilom u pratnji roditelja, stoga ovakav dobrotvoran čin ima veliko značenje kako za djecu, tako i za njihove obitelji.

„Vrhunska profesionalna zdravstvena usluga u blizini mjesta prebivališta prijeko je potrebna djeci s teškoćama u razvoju, no na otocima to često nije moguće, zbog čega su pregledi dr. Becka unijeli oduševljenje među Bračke pupoljke. Stvorio se poduži popis zainteresiranih, a Crveni križ se pobrinuo da imamo privatnost i dovoljno mjesta. U ime svih članova još jednom zahvaljujem dr. Becku što je ovaj dan odvojio samo za nas, kao i na tome što nas već duže vrijeme podupire u radu“, naglasila je Mirjana Nižetić, predsjednica Udruge „Brački pupoljci“.

Dr. Beck, voditelj radiologije u Dječjoj bolnici Srebrnjak, svake godine tijekom godišnjeg odmora, koji inače provodi u Bolu na Braču, svoje vrijeme i znanje donira onima koji nemaju mogućnosti odlaska u veće bolnice ili su one udaljene, što je slučaj s hrvatskim otocima. Budući da suvremeni UZV uređaji više ne trebaju struju za rad, a veličine su tableta, preglede nerijetko obavlja i na plaži. Na svojim društvenim mrežama često progovara o mnogim bolestima i zanimljivostima iz poslovnog i privatnog života, zbog čega
je i jedan od omiljenih i najpraćenijih zdravstvenih djelatnika u Hrvatskoj.

„Pomaganje drugima dok sam na odmoru ne smatram radom, to je nešto što jednostavno ima smisla. Za Bračke pupoljke znam već neko vrijeme, pratio sam kampanju ‘Nešto zbilja važno’ i drago mi je što sam ih mogao upoznati uživo i pomoći na ovaj način. Vjerujem kako ćemo se opet sresti i želim im svu sreću u životu i narednom djelovanju“, istaknuo je dr. Beck.

Dr. Natko Beck aktivirao se i podupirao borbu Bračkih pupoljaka kojom je, nakon deset godina i prošlogodišnje kampanje „Nešto zbilja važno“, izboreno pravo na zakonom propisan besplatan trajektni prijevoz i za djecu s teškoćama u razvoju, ali i druge godinama zanemarivane i ranjive skupine. Kampanja je, u ožujku ove godine, dobila nagradu Grand Prix HUOJ-a i za najbolji komunikacijski projekt po mišljenju Hrvatske udruge za odnose s javnošću unutar kategorije odnosa s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama te u srpnju osvojila najprestižniju svjetsku PR nagradu „Golden World Awards for Excellence“ Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA).Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime