Jedriličarski klub Zenta organizirao je prosvjed koji se održao jutros ispred zgrade P.Š.D. Zenta. Prosvjednicima su se priključili i roditelji djece koja treniraju u JK Zenta.

Ključna točka prosvjeda je bila “bezvlašće i okupacija PŠD Zenta od strane neovlaštenog tajnika Vlade Bužančića, koji raspolažu s 900 vezova u lučici i društvenim dobrom.” Prosvjedom su htjeli ukazati na nepravilnosti s kojima se susreću te su prozvali imenom i prezimenom one za koje kažu da su “u stanju ići i preko djece za šaku osobnih interesa”.

Među govornicima na prosvjedu su bili ugledni kirurg dr. Lovel Giunio i košarkaška legenda Duje Krstulović te predsjednik JK Zenta Dominik Dominović i trenerica Bruna Mandić.

Kako se moglo čuti s govornice uvjeti u kojima djeca rade nisu ravni ni 19. stoljeću, a ispričali su razne situacije s kojima se susreću u radu.– Ono što posebno boli je to da oni koji su najbolji na svitu, svjetski i europski prvaci su prisiljeni se odreći svojih stipendija da bi trenerica dobila plaću. To je katastrofa ovoga društva, države, uhljeba koji side po lučkim kapetanijama te DORH-u, kojem je teško izaći na teren i napisati rješenje. Ako napišu rješenje, a printer im je dva koraka od stolice, a znate kako je u državnoj službi, ‘ko digne guzicu izgubi stolicu.
Ovde nisu livi ni desni i naša dica nisu politička opcija. Naša dica su vridnost za koju se vridi borit. Doživjeli smo puno anegdota, ali na jednom ispitivanju u policiji je bila najzanimljivija. Zamislite ima metar ipo spisa DORH-u koji su podneseni protiv ove klike PŠD-a Zenta. Dakle prilikom vraćanja osigurača u ormarić(kada su im isključili struju) rašetali su nas pitanjima tko smo, što smo, tko su oni, i tako dalje. Poslije toga dolazi pitanje iz sustava. Govori on meni “Sustav mi nalaže da vas pitam jeste li branitelj?”. To je činjenica o kojoj ne vodim računa i ne želim da me se svrstava na ijednu stranu, a oni su me s time uspjeli posramiti. U Hrvatskoj 23 godine poslije rata kada želite zaštiti prava djece i osigurati im uvjete nekome je važno jeste li hrvatski branitelj. Eto mene je sram. – kazao je organizator između ostalog.

Prosvjednici su na skup doši s transprentima na kojima prozivaju upravu PŠD Zenta te druge institucije i pozivaju na svoja prava koje možete pogledati u fotogaleriji.