Podijelite

U povodu 107. rođendana HNK Hajduk u kino-dvorani stadiona na Poljudu održana je promocija knjige Jurice Gizdića „HNK Hajduk Split“, kojoj je prisustvovala i zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović. Nova Gizdićeva monografija posvećena splitskim „bilima“ sadrži 60 stranica s bogatim fondom fotografija, te će do ljeta biti prevedena na engleski, njemački, talijanski i španjolski jezik. Govoreći o knjizi Ivan Kos, predsjednik Uprave Hajduka  kazao je kako je riječ o pravoj osobnoj iskaznici kluba koja na najbolji način predstavlja njegovu povijest.

-Nije lako na 60 stranica ove male monografije opisati sve što je klub prošao u 107. godina. „Hajduk“ je velika i duga priča, klub velike povijesti. Zahvaljujem svima koji su sebe ugradili u povijest kluba – istaknuo je Kos. Pozdrave i rođendanske čestitke gradonačelnika Andre Krstulovića Opare prenijela je njegova zamjenica, Jelena Hrgović.

– Svima nama  Hajduk je  u srcu i svima nam je zajednička želja da klub nastavi ovim dobrim putem rada i djelovanja. Sadašnji model upravljanja klubom pokazao se dobrim, te ga mogu primijeniti i drugi domaći nogometni klubovi.  Povodom 107. rođendana što drugo možemo poželjeti velikom „Hajduku“ nego da živi vječno i da ga prate ljudi velika srca kakva je, u prvom redu, njegova vjerna publika. Neka „Hajduk“ živi s gradom i neka bude drugo ime  grada – kazala je zamjenica Hrgović. Sam Gizdić je rekao kako  je radeći na svojoj 18. po redu knjizi  o “Hajduku“ dao – najbolje od sebe.

– Ovo mi je zasigurno najteža knjiga koju sam radio o „Hajduku“, jer sažeti 107. godina na 60 stranica nije bilo nimalo lako – rekao je, među ostalim,  Gizdić, dobitnik brojnih domaćih i  međunarodnih priznanja za sportsku publicistiku. Prvi primjerci knjige su poklonjeni obiteljima  Matošić, Vukas i Broketa. Obilježavanje 107. rođendana „Hajduka“ započelo je jutros misom u crkvi Svetog Ante na Poljudu za sve preminule nogometaše, djelatnike, članove i navijače kluba. Nakon toga izaslanstvo „bilih“ položilo je vijence na spomen ploču na sjevernoj tribini poljudskog stadiona, za sve navijače i članove  poginule u Domovinskom ratu.Podijelite