Nakon više od tri mjeseca od posljednje, maratonske sjednice na kojoj su suspendirana četiri predsjednikova kritičara iz Predsjedništva, ponovno se okupilo najviše SDP-ovo stranačko tijelo, Glavni odbor. Sve je bilo spremno, Zlatko Komadina trebao je postati v.d. predsjednika stranke, ali na Glavnom odboru nije bilo dovoljno ruku da se ostavka predsjednika stranke uvrsti na dnevni red. Davor Bernardić za sve krivi HDZ i mangupe iz SDP-a.

Iako je tema sjednice Glavnog odbora trebala biti priprema stranke za izbore za Europski parlament, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Petek odmah je zatražila opoziv predsjednika Davora Bernardića. Poručila je da ima 35 potpisa za uvrštavanje opoziva te zatražila da stranku na godinu dana kao vršitelj dužnosti preuzme Zlatko Komadina, koji je to prihvatio. Nakon oštre rasprave, pokušaj je ponovno propao jer su za stavljanje opoziva na dnevni red trebala 44 glasa, a imali su ih 38.

Jasenka Auguštan-Pentek nakon sjednice Glavnog odbora izjavila je kako su tražili glasovanje članova odbora o povjerenju predsjedniku stranke zbog lošeg rejtinga. “Za to nije samo on kriv, no problem postoji i trebali smo ponuditi neko novo rješenje koje bi stabiliziralo stranku kako bismo mogli rješavati probleme važne za građane”, istaknula je gradonačelnica Zlatara, javlja HRT.

To što prijedlog nije prošao, kaže, znači da Bernardić ima veliku podršku članova Glavnog odbora.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime