Promocija monografije Festivala dalmatinskih klapa Omiš

Monografija prati nastanak i razvoj jednog od najstarijih i za našu kulturnu baštinu najvažnijih festivala

U srijedu, 14. ožujka u Muzeju Grada Splita s početkom u 18.30 sati održat će se predstavljanje monografije ‘FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 1967. – 2016.’ autorice Herci Ganza.


Riječ je, naime, o iznimno vrijednom pisanom dokumentu koji kronološki prati nastanak i razvoj jednog od najstarijih i za našu kulturnu baštinu najvažnijih festivala. No, nije to knjiga samo o festivalu, ona je mnogo više od toga – ona je ispisana povijest jednog podneblja, svjedočanstvo o životu dalmatinskog kraja i njegovog čovjeka koje vraća u prošlost. Ponositu prošlost bez koje nema budućnosti.

Monografija je posvećena svim skladateljima, tekstopiscima i izvođačima klapskih pjesama, svim organizatorima i onima koji su klapsku pjesmu s ljubavlju njegovali kroz desetljeća.

Monografiju će predstaviti akademik Jakša Fiamengo, dr.sc. Ivana Tomić Ferić, mo. Duško Tambača, mo. Dušan Šarac, umjetnički ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa, prof. Mijo Stanić, ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa i urednik monografije te autorica Herci Ganza. U glazbenom dijelu programa nastupit će ženska klapa Filip Dević iz Splita te muška klapa Krunik iz Kučina, a svi posjetitelji imat će priliku monografiju kupiti po promotivnoj cijeni od 200 kuna.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0