Sinoć je u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice u Klisu održana promocija nove knjige profesora Valtera Firića Klis: kulturno povijesna baština. O knjizi je govorio i dr.sc. Stanko Piplović, splitski arhitekt koji je život posvetio izučavanju graditeljskog nasljeđa Dalmacije.

Predstavljanje knjige bilo je povod za razgovor o fascinantnoj povijesti tvrđave, ali i o ulozi i položaju tvrđave u vremenu turističkih najezdi. Valter Firić, Klišanin i zaljubljenik u klišku povijest i kulturu, u novoj knjizi donosi, kako sam skromno kaže: „kratak pregled povijesti za široku publiku.“

Nazočnima se obratio i načelnik Jakov Vetma koji je izrazio zahvalnost autoru za naporan i predan rad u istraživanju i promoviranju kliške baštine.

Za svečani dio događanja bila je zadužena ženska kliška klapa Besida.V.d.ravnateljica knjižnice Lea Smodlaka istaknula je zadovoljstvo radom knjižnice i njenom vidljivošću u zajednici, a posebno nakladničkom djelatnošću, čiji je produkt i novi naslov profesora Firića.

Ovaj događaj ujedno je i bio i dio proslave rođendana knjižnice u Klisu, koja ulazi u treću godinu uspješnog djelovanja. Prisutni su imali priliku vidjeti i tek otvorenu izložbu dječjih radova s temom NAŠ KLIS, koji su nastajali na tematskim radionicama u knjižnici kroz proteklu godinu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime