Ušli smo u zadnji lipanjski tjedan, a prognoza je vrlo monotona. Ukratko bi sve moglo stati u dvije riječi: sunčano i vruće. To znači da preko našeg područja sljedećih sedam dana, a izgledno je i dulje, neće biti prolazaka ciklona i frontalnih sustava. Čini se da vrijeme pokušava “nadoknaditi” izrazito kišan svibanj.

U ponedjeljak i utorak nas očekuje pretežno vedro vrijeme u većini predjela. U popodnevnim satima ponegdje u Zagori i nad obalnim planinama srednje Dalmacije može biti prolazno povećanog razvoja naoblake uz malu mogućnost prolaznog pljuska. Puhat će slaba bura i sjeverozapadnjak. Najviše dnevne temperature od 28 do 33°C.

Srijeda i četvrtak donose nastavak vedrog ljetnog vremena. Puhat će većinom slaba bura, popodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Bit će toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 35°C.

U petak i subotu pretežno vedro, ali će puhati umjerena bura koja može ponegdje imati pokoji jaki udar. Zadržat će se vruće s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 29 do 34°C.

Sunčano i u nedjelju, ali s burom u slabljenju. Bit će neznatno svježije, osobito noću.