Nakon prošlotjednog početka lige u Radošiću, ove subote s početkom u 10 sati na rasporedu je 2. kolo STRKA Trail Lige koje će se održati u Dugopolju u zaseoku Balići-Džakići. Iako je staza malo kraća nego inače (oko 4,5 km sa nešto više od 100 m uspona) ona je izuzetno atraktivna i prolazi kraj brojnih zanimljivosti. Start utrke je na gumnu u zaseoku Balići-Džakići, a na stazi je jedna od najvećih atrakcija lige – Kraljeva peć, impresivna špilja kroz koju će proći staza.

Staza kroz špilju će biti omeđena koridorom i u njoj će biti strogo zabranjeno trčanje i prestizanje. Nakon špilje proći će se podnožjem uzvisine na kojoj se nalazi kasnoantička utvrda Šutanj impresivnih dimenzija, čiji obrambeni bedem u dužini cca 300 m omeđuje cijeli vrh uzvisine. Utrka se zatim spušta na Rimsku cestu – jedan od glavnih prometnih pravaca koji je povezivao rimske kolonije na moru i unutrašnjosti. Na dijelovima ceste vidljivi su i kolotrazi rimskih kočija.

Staza također prolazi pokraj ostataka antičkog naselja Bubrigovac gdje se na jednoj arheološkoj sondi (iskop) mogu vidjeti ostatci kasnoantičkih nastambi. Cilj utrke je na gumnu u Balićima-Džakićima.

Online prijave su otvorene, a više informacija možete pronaći na stranicama organizatora utrke Trail Treking kluba Strka.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime