Kako smo se trudili unaprijediti sustav treninga u Sparti, morali smo se stalno educirati. Tako smo došli do hrpe kreativnih igara koje su djeci korisna za razvoj. Pisao sam sve super igre u jednu teku i podijelio ih u nekoliko skupina: igre za trening, igre za u prirodi, igre za kod kuće i igre kad ste s mamom na kavi te ih podijelio na igre za mlađe i starije.

U ovoj priči o Sparti sam odlučio podijeliti nekoliko igara za igrati se kući bez upotrebe neke skupe opreme.

Zapamtite da dijete neće sutra pamtiti skupe igračke nego kvalitetno vrijeme što spada u jedan od 4 glavna jezika ljubavi i djece i odraslih.

Evo nekoliko igara: možete se gađati jastucima, možete dijete bacati na krevet, glumite konja i krećite se četveronoške po kući i neka vam dijete sjedi na leđima, bilo čime označite branke i igrajte 1 na 1 nogomet, ili radite slalom s loptom između igrački na vrijeme, dodajite se loptom, igrajte na penale, također dijete vam može nešto slikati, ili ubacivati grašak u bocu, izrađivati nešto od plastelina, hvatati se oko stola naizmjenično, led prebacivati iz čaše u čašu sa žlicom, možete bježati djetetu put druge prostorije pa kad vas ulovi neka svatko gura vrata sa svoje strane pazeći na prste.

Mogu se još igrati igre tipa memori, društvene igre, vježbice snage i istezanje, crtanje… ideja je bezbroj. Brojne možete pronaći u Facebook grupama koje se bave tom tematikom te na ostalim društvenim mrežama poput Instagrama i Tweetera.

U ovim ljetnim mjesecima kada je zbog sparine preporučljivo ostajati dobar dio dana kod kuće, zlata vrijede igre koje se mogu igrati kod kuće, a ne zahtijevaju nikakva ili pak minimalna sredstva.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime