Kao treneri nikad se nismo stali educirati, neki su bili na doktoratu neki razmišljali o upisu na doktorski studij, neki su još uvijek studirali kineziologiju, dok su neki već bili profesori kineziologije pa su se nastavili educirati po trenerskim seminarima.

Svi su se bavili i obrazovanjem i osposobljavanjem. Svatko je imao neki svoj dio posla u kojem je bio najbolji, zajedno smo činili tim. I odlično smo funkcionirali.

Ono što je mene najviše zaintrigiralo u zadnje vrijeme bila je fina motorika. Od izuzetne je važnosti, a malo tko se bavi njome po sportskim klubovima, premda spada u motoriku. Shvatio sam da za potpuni razvoj djeteta treba raditi i na manjim mišićima i mišićnim skupinama, a ne samo većim te sam složio hrpu vježbica za finu motoriku koje sam planirao provoditi u Maloj sportskoj školi koju smo osmislili da upotpunimo ljetni program.

Prvo nam je bilo testirati djecu da vidimo kako drže olovku dok nešto crtaju. Ako drže prejako stisak naravno da će se puno brže umoriti i da će to utjecati na njihovu koncentraciju te da će zbog toga imati i lošije ocjene u školi. Međutim, fina motorika je dosadni dio treninga, ali tu poprilično brzo napreduju i nama trenerima je to odlična motivacija jer odmah dobijemo pozitivnu povratnu informaciju.

Neka djeca bi i previše upirala olovku u papir pa bi brzo oštetili vrh olovke i prejako su ostavljali trag, dok bi neka djeca prelagano držala olovku. Mi bismo uvijek kod takvih vježbi djecu stavili u stanični oblik rada tako da se naizmjenično svake 3 minute vrte u krug i idu na sljedeći nivo i ako polože zadatak dobiju bodove, priznanje, sok itd.

Jednima smo stavili plastelin na dno olovke gdje idu prsti i objasnili da ako prejako drže olovku da će im ostati otisci na plastelinu, dok bismo ovima što su previše upirali pod papir stavili mekanu podlogu tako da probiju papir svaki put kada prejako upiru i tako stvore finiji osjećaj.Drugi su ubacivali grašak u grlo boce, nakon što bi treći ogulili grašak. Od najdosadnijih statičnih vježbica mi smo djeci stvorili odličnu priču. Čitavu radnu akciju smo s djecom pokrenuli i oni su uživali u tome jer su se osjećali korisno i priznato i znali smo da ćemo uspostaviti kvalitetne temelje Male sportske škole za buduće generacije.
#SviSmoPobjedniciKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime