Naša akademija već dugo vremena prijateljuje s jednom posebnom udrugom, udrugom Sindrom Down 21. Prijateljstvo je počelo na prvim Spartanskim igrama, održanima u školi Brda.

Spartanske igre su besplatna sportska manifestacija za svu djecu grada Splita koju smo organizirali kako bi se sva djeca mogla zajedno okušati u sportskim igrama. Nije bilo važno kakvog su imovinskog stanja obitelji djece koja su sudjelovala, nije bilo važno u kojem klubu inače treniraju, nije bilo važno iz kojeg su kvarta. Svi su bili pozvani. I dobrodošli.

Na tim su igrama sudjelovali i naši već spomenuti prijatelji. Pozvali smo ih da dođu izložiti štand sa svojim proizvodima, sa stvarima koje izrađuju, a koje bi mogli kupiti svi sudionici Igara. Rado su se odazvali našem pozivu i kao i uvijek, sa sobom donijeli pregršt radosti i dobrog raspoloženja. Osim što su nudili svoje rukotvorine bili su i pravi navijači i animatori dobre atmosfere. Tada se dogodilo prijateljstvo koje traje sve ove godine i koje se uglavnom održavalo nekim našim osobnim susretima i druženjima s članovima. Tako je bilo sve do nedavno kada smo dobili priliku da ugostimo naše prijatelje i ponudimo da se jedno od njihovih druženja održi u našim prostorijama, u Spartinom sportskom centru na Pujankama.

Druženje je proteklo odlično i svima nam ostalo u najljepšem sjećanju. Osim što smo jeli pizzu i torte, razgovarali smo o svemu i svačemu, plesali, pjevali, igrali se i zabavljali. Na kraju smo imali i malo natjecanje gdje su sudionici osvojili medalje i čokoladna mlijeka, čime su bili posebno oduševljeni. Vjerujem da smo svi otišli radosni s ovog susreta, ali nama je srce na poseban način puno. Sva ljubav, svi zagrljaji, svi osmijesi koje su nam poklonili još će nas drugo pratiti i sigurni smo da se prijateljstvo ove dvije udruge nastavlja i dalje.

Fotografije su objavljene uz dopuštenje Akademije Sparta.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime