Protekla sezona je bila sezona u kojoj smo uveli likovne i Lego radionice. Naši rođendani u Sparti već su bili hit. Zvali su nas za razne suradnje u raznim prostorima, ali naš stručni tim uvijek bi na kraju rekao NE. Sve je trebalo biti savršeno za suradnju. To nam je bilo ispred prihoda. Tako smo radili od početka i funkcioniralo je. Kad nešto funkcionira, ne diraj. Tih dana čekali smo električni pikado i stolni nogomet da nam stignu u Spartu, tako da roditelji imaju nove sadržaje dok čekaju djecu. Besplatno naravno. Imaju i tv, aparat za kavu, PlayStation 4, društvene igre, stolni tenis. Kome je dosadno samo neka kaže.

Trudili smo se uvijek razvijati program i postati što bolji u davanju pažnje djeci. Mi treneri smo isto imali dogovor kad su djeca s nama da se nećemo otuđivati u neke naše priče ili tipkati po mobu. To minimalno, osim ako se ne radi za pultom pa vam mobitel treba. Kad djeca sigurno odu, onda idemo na kavu, marendu ili gdje god ekipa hoće. U petoj sezoni smo imali jedan skok, ali smo i postali team do kraja. Sad kad imamo klupske prostorije, trenerski tim, odličan program, nebo nam je granica.

Posvetili smo se i radu s djecom koja imaju autizam. Svi su nam govorili da nismo normalni. Da što nam je to bilo potrebno. Pa i nije, al nam je bio izazov i gušt. Smatramo se profesionalcima u radu s djecom, a s autizmom nitko neće da radi jer je teško. E onda je to posao kao stvoren za nas. Počeli smo ići po predavanjima, naručivati knjige o tome, spojili se s raznim organizacijama koje se bave tim komunikacijsko relacijskim poremećajem te sam upisao dva semestra reedukacije psihomotorike u Beogradu. Imali smo sve za uspjeh. Rekli smo da prve dvije godine sve što zaradimo koristimo da kupimo opremu za finu i grubu motoriku.

Sparta je inače životni projekt moje obitelji i pokazuje rast. Da se prognozirati veliki uspjeh, ali prvi cilj je samoodrživost da ne ovisimo o donacijama kad zagusti. Prema tom cilju grabimo velikim koracima svaki dan. Koracima truda, rada i marljivosti. I sigurni smo da ćemo do tog cilja, tim koracima i doći.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime