Danima već traje izražena oseka, a kako smo izvijestili, more je jučer u 10 sati i 30 minuta dosegnulo svojoj najniži nivo u dosadašnjem tijeku godine. Scene izražene oseke ponavljaju se i danas. Prema službenim podacima s mareografa u Splitu koji se nalazi na punti Marjana (Institut), more je jutros u 10 sati doseglo nižu razinu nego jučer, pa se već drugi dan zaredom događa najniža razina dosadašnjeg tijeka godine.

Već se nekoliko dana nalazimo u razdoblju najizraženije oseke dosadašnjeg tijeka godine. Za usporedbu, more se spustilo za više od metar u usporedbi sa stanjem koje je izmjereno 3. veljače.
Član Crometeo tima jutros je snimio jednu od najizraženijih oseka posljednjih godina u stobrečkoj vali gdje su brojne brodice ostale na suhom.
Zimske anticiklone, odnosno polja povišenog tlaka zraka nisu rijetkost nad Jadranom u najhladnijem dijelu godine. Upravo je anticiklona zaslužna da ove veljače imamo neobično velik broj stabilnih zimskih dana. Tlak zraka ovih dana povremeno prelazi visokih 1030 hPa na razini mora.