U dobi od 88. godina sinoć je u Zagrebu preminuo Zvonimir Magdić, popularni ‘Amigo’.

Stariji čitatelji i ljubitelji sporta, osobito nogometa, uživali su u njegovim novinarskim bravurama i enciklopedijskom poznavanju nogometne povijesti u kojoj je Građanski imao posebno mjesto, priopćilo je Hrvatsko novinarsko društvo.

Sportskim novinarstvom počeo se baviti od 1964., a profesionalno u SN-u od 1. 11. 1971. do 30.4. 1993. godine. Magdić je poznat kao jedan od najvećih romantika hrvatskog sportskog novinarstva, a najviše je pisao o nogometu.

Magdić je po struci bio diplomirani pravnik, a kako za njega kažu bio je novinar ispred svojega vremena, književnik koji „nije pisao“ već je – crtao riječima. Svojim je pisanjem obilježio više od pola stoljeća sportskoga novinarstva u Hrvatskoj, a aktivan je ostao do posljednjeg daha te je samo prije nekoliko dana u prostorijama zagrebačkoga HAŠK-a na Pešćenici predstavljena njegova knjiga o Ici Hitrecu, po Magdićevu mišljenju najboljem hrvatskom nogometašu svih vremena. Nažalost, Amigo zbog bolesti nije mogao prisustvovati promociji.

Kako piše u IN memoriamu na web stranici NK Dinama pamtit ćemo ga kao vještog, nadahnutog novinara koji je „driblao perom“.

-Uostalom, Amigo je bio u stanju na punim dvjema stranicama opisati običan slobodan udarac. Pamtit ćemo i njegovu veliku ljubav prema Zagrebu, Hrvatskoj i svojem – purgerskom klubu. Na koji god način i s kojom se god temom upustili u komunikaciju s Amigom, razgovor bi u nekom trenutku neumitno skrenuo prema – Gradjanskom. Kad smo ga upitali za najboljih 11 Dinama svih vremena, nije čekao niti sekundu već je „repetirao glasnice“ i brzopotezno nanizao prvu momčad Gradjanskog: Glaser, Brozović, Dubac, Pleše, Jazbinšek, Lechner, Cimermančić, Wölfl, Lešnik, Antolković, Kokotović-.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime