PREGRŠT MEDALJA ZA HRVATSKU Matea Juričić svjetska rekorderka

Hrvatska je s osvojenih 8 medalja najuspješnija reprezentacija na Svjetskom prvenstvu U-18

Izuzetan uspjeh ostvarili su mladi kuglači, reprezentativci RH na upravo završenom Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore/juniorke (U-18) održanom u Dettenheimu (Njemačka).


Mlađe juniorke u sastavu: Matea Juričić, Tea Dragičević, Tamara Sinković, Venesa Bogdanović i Ivana Neralić, postale su ekipne svjetske prvakinje, a Matea Juričić osvojila je još tri zlatne medalje – u tandemu mix s Mihaelom Grivičićem, pojedinačno i u kombinaciji, uz postignuti svjetski rekord od 1233 srušena čunja. Tea Dragičević osvojila je brončanu medalju u kombinaciji.

Uz dojmove s prvenstva, Matea nam je prokomentirala kako su protekle pripreme te što očekuje u nadolazećoj sezoni:

Osjećam se odlično! Presretna sam i jedva sam dočekala povratak svojoj obitelji i prijateljima iz KK Rijeke. Sa svjetskog sam osim 4 zlata i rekorda ponijela jako puno divnih iskustava, stekla nova poznanstva i naučila dosta toga. Pripreme su bile iscrpljujuće, ali svi smo se jako puno trudili i davali sve od sebe, pa se na kraju to sve i isplatilo! Od nadolazeće sezone očekujem puno dobrih rezultata i uspjeha. Također, veselim se novoj sezoni i s nestrpljenjem čekam nove napete utakmice! – rekla nam je Matea Juričić.

Mlađi juniori u ekipnom natjecanju zauzeli su treće mjesto (Mihael Grivičić, Borna Bakran, Marin Rosandić, Luka Požega i Martin Latinović). Mihael Grivičić, igrač KK MERTOJAK postao je dvostruki svjetski prvak osvojivši zlato u tandemu (s Lukom Požegom i tandemu mix s Mateom Juričić).

Tako je Hrvatska s čak 8 (6 zlatnih i 2 brončane) osvojenih medalja postala najuspješnija reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, a što je dobar poticaj seniorima i seniorkama koje će svoje natjecanje u istom gradu započeti 21. svibnja 2017.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0