Na jučer održanom sastanku u Gradu Sinju direktorica ŽK Split Vesna Friedl sa suradnicima razgovarala je s gradonačelnicom Sinja Kristinom Križanac i njenim zamjenikom Denisom Glavanom o mogućnostima suradnje s ciljem daljnjeg gospodarskog razvoja Sinja.

Uvodno su predstavljena gospodarska kretanja i poslovanje trgovačkih društava sa sjedištem u Sinju u 2016. godini te usporedba s 2015. godinom. Ohrabruju pozitivni trendovi, pri čemu se ističe povećanje broja tvrtki, boja zaposlenih, te pozitivnog neto konsolidiranog financijskog rezultata.

Razgovaralo se i o Gospodarskoj zoni Kukuzovac, uvrštenoj na Kartu investicijskog potencijala koju vodi HGK, a na kojoj se nalaze one zone koje su u mogućnosti pružiti visoku razinu spremnosti za prihvat investitora.

Predstavnici HGK su upoznati s projektima koji su preduvjet i polazišna točka razvoja Grada Sinja i Cetinskog kraja, posebno turizma temeljenog na vjerskim i kulturnim znamenitostima, kao i na prirodnim ljepotama sinjskog kraja. Riječ je o projektima Sinj u sridu, Staza Gospi Sinjskoj te daljnjem razvoju biciklističkih staza. Turistički pokazatelji su u porastu, a uz najavljeno povećanje smještajnih kapaciteta praćeno osmišljenim sadržajima za očekivati je da će se postojeći trend nastaviti i u budućnosti.

Kako je porast gospodarskih aktivnosti i kvalitetno poduzetničko okruženje zajednički interes Grada Sinja i HGK Županijske komore Split, dogovorena je konkretna suradnja kroz održavanje edukativnih radionica. Na njima će se poslovnim subjektima i svima zainteresiranima ukazati na mogućnosti koje se pružaju za unaprijeđenje poslovanja, prvenstveno u sektorima turizma i poljoprivrede.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0