Predstavnica Agrokorovih dobavljača, prokuristica Kraša, Marica Vidaković, pokazala je pred kamerama što misli o Ramljakovu planu za spas Agrokora. Poderala je pred novinarima dokument.

– Da je ovo što nudi pravedno i pošteno, sigurno ne bih poderala ovo što sam dobila i ne bismo se zadržali četiri sata unutra na sastanku. To nije u našem interesu i mi nećemo pristati na to. – rekla je novinarima nakon jutrošnjeg sastanka, prenosi Index.

Marica Vidaković kazala je da Vjerovničko vijeće jučer nije dalo zeleno svjetlo za plan nagodbe, odnosno budućega razvoja Agrokora.

– Mi smo taj plan vidjeli tek danas. Ranije nam je predstavljena tek skica. Gospoda vjerojatno neće imati ugodne blagdane, barem ne što se tiče dobavljača. – kazala je Marica Vidaković, zatraživši jednak tretman za sve sudionike i dobavljače.

Ključni zahtjev jest da nema različitog haircuta (otpisa) za dobavljače Konzuma, Belja, Jamnice… Dobavljači traže jednak tretman svih vjerovnika svih Agrokorovih tvrtki.

Danas poslijepodne dobavljači traže novi sastanak s izvanrednim povjerenikom Antom Ramljakom i njegovim timom.

– Ovdje treba još jako puno usuglašavanja i promjena, imat će puno posla tijekom blagdana ako to žele predstaviti sudu u siječnju. Mislim da će netko na popravni i to za ove blagdane. Gospoda neće imati mirne blagdane, barem ne što se tiče dobavljača. Koristit ćemo najjače adute koje imamo, najjače. – kazala je potvrdivši novinarsko pitanje da su spremni i na obustavu robe.

Novinari su je upitali kako je na sve to reagirao izvanredni povjerenik, na što je Marica Vidaković kazala:

– Ne želim opisivati njegov stanje, to ćete njega pitati.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0