Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama: “Štrajka se i u ponedjeljak”

"Oni daju 2+2+2. Tko živ, tko mrtav. Tko će im vjerovati? Puno puta su nas prevarili"


Organizatori pretpostavljaju da je na štrajku prosvjetara na Markovu trgu u srijedu bilo 5000 ljudi. Branimir Mihalinec rekao je da Vlada mora do ponedjeljka pronaći model koji će im biti prihvatljiv. Do tad se štrajk nastavlja, piše Dnevnik.hr.


“Oni daju 2+2+2. Tko živ, tko mrtav. Tko će im vjerovati? Puno puta su nas prevarili. Odmah! Ne 2+2+2 nego sad odmah”, odlučna je bila Zorana, profersorica engleskog jezika.

Uz male plaće, posebno im smeta što im se, kako kažu, bacaju mrvice. Inzistiraju na povećanju koeficijenta i poručuju – odustati neće.

“Smeta nas ta nepravda, što smo na zadnjem mjestu uvijek. To nam je najgore”, rekla je Marija, inače edukacijski rahabilitator.

Na prosvjed se stizalo autobusima iz cijele Hrvatske. Organizatori procjenjuju da je prosvjedovalo više od 5000 učitelja. U četvrtak nastave nema u Šibensko-kninskoj i Istarskoj županiji, a u petak u Vukovarsko-srijemskoj i Karlovačkoj županiji.

“Mi smo rekli u kojem dijelu smo spremni za kompromis, ali to neću sada javno iznositi upravo zato da ti pregovori budu transparentni i jasni i da možemo čisto onako bez problema razgovarati o svemu i sve opcije staviti na stol. Kad Vlada stavi ponudu, za koju će kazati da je konačna i definitivna, ili barem u tom trenutku definitivna, mi ćemo dati našim članovima, svima zaposlenima u sustavu odgoja i obrazovanja koji su sada u štrajku, to na ocjenu ili procjenu. Obavit ćemo to referendumom. Imamo sve tehničke mogućnosti da to odradimo najdulje za dva dana. Ako ponuda Vlade bude prihvatljiva velikoj većini, tada ćemo sklopiti sporazum. Ako ne bude, Vlada mora ponuditi nešto bolje”, poručio je Mihalinec za Dnevnik te naglasio kako se štrajka i u ponedjeljak.Podaci o trećem ciklusu štrajka bit će objavljeni u četvrtak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime