Kroz Medicinski fakultet u Zagrebu u 100 godina je prošlo gotovo 25 tisuća liječnika. Upravo su zbog dobrog obrazovanja naši liječnici vrlo traženi u inozemstvu.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović održala je govor povodom te obljetnice i između ostalog naglasila da je Medicinski fakultet u Zagrebu dionik ostvarivanja društva jednakih mogućnosti pristupa zdravstvenoj zaštiti svakom čovjeku, javlja Dnevnik.hr.

“Kroz odnos liječnika prema pacijentima ogleda se i cjelokupan odnos prema čovjeku u jednom društvu”, poručila je Predsjednica. Istaknula je da je hrvatsku društvo, humano društvo, upravo zahvaljujući etičkim vrednotama svojih liječnika i sestara.

Međutim, da bi zdravstvo bilo na zadovoljavajućoj razini, Predsjednica poručuje da ćemo svi morati podnijeti žrtvu. ”Nužno je što prije riješiti problem financijske konsolidacije zdravstva pri čemu ćemo svi morati podnijeti veću ili manju žrtvu. Država je dužna pronaći način da teret te žrtve bude pravedno rasporedjeljen”, rekla je.

Moramo, kaže, zaustaviti odlazak liječnika i medicinskih sestara te stvoriti uvijete da oni ostanu u Hrvatskoj. ”Neka nam doista zdravlje i spas vlastita naroda bude najviši zakon”, zaključila je Predsjednica u svom govoru, piše Dnevnik.hr.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0